Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii decembrie dau startul pregătirilor pentru masa de Crăciun, iar din meniu nu poate lipsi acest desert tradițional, strâns legat de cele mai importante sărbători creștine din an. Află, din rândurile de mai jos, ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum.
Cu toate că este un preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, nu de puține ori, chiar și cele mai iscusite gospodine mai dau greș când prepară acest desert. Secretul pentru rezultate ca la carte, este un ingredient banal, ce nu lipsește niciodată din bucătăriile de la noi din țară.
Tot ce trebuie să faci este să îl presari peste gălbenușul de ou, înainte de a-l pune în aluatul de cozonac, și te vei bucura de cozonaci crescuți perfect, fără crăpături.
În primul rând, este important să folosim ingrediente de bună calitate. După ce le scoți din frigider, lasă-le câteva minute pe masa din bucătărie, până ajung la temperatura camerei. Abia apoi te poți apuca de treabă!
Un ingredient nelipsit din rețeta de cozonac este gălbenușul de ou. Înainte de a fi încorporat în aluat, se recomandă să presari peste el o cantitate mică de sare – ea va îl va ajuta să crească frumos, uniform, să se rumenească exact atât cât trebuie.
Te-ar putea interesa și: De ce crapă cozonacul în cuptor. Cum poți să previi acest lucru
Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu un cozonac făcut ca la mama sau la bunica acasă, mai sunt câteva sfaturi și trucuri de care să ții cont.
Făina joacă și ea un rol esențial în rezultatul final. Se recomandă să fie cernută de două, sau chiar de trei ori, pentru a fi mai aerată înainte de a fi încorporată în aluat.
Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste un cozonac preparat de Cătălin Scărlătescu. Puțini români își permit