Toată lumea știe cum se fierb ouăle, dar te-ai întrebat de ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle? Citește mai departe și află trucul secret pe care îl știu gospodinele experimentate.
Pentru mulți dintre noi, oul fiert tare este cel mai bun mic dejun de luat la pachet. Dacă nu ar fi un proces super delicat să încerci să împiedici crăparea cojii în momentul în care este pe cale să fiarbă, ai putea să le coci în cuptor. Sau ai putea încerca trucul secret pe care îl știu gospodinele experimentate, și care îți va lua doar zece secunde.
Află despre: A pus ouă fierte în apă cu sare și apoi s-a lins pe degete. Ce deliciu a produs o gospodină
Nu este nevoie să mergi la o școală de bucătari pentru a găti bine, dar nu strică să ai în mânecă câteva atuuri. Cu toate acestea, una dintre cele mai enervante părți ale gătitului este decojirea ouălelor. Așa că citește mai departe și află de ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Dacă ai fiert vreodată un ou, îți vei da seama cât de dificil poate fi să îl decojești. Pui doar o lămâie în apă în timp ce ouăle fierb și va deveni o magie. Se va decoji fără nicio problemă.
Pregătirea unor ouă încondeiate sau a unei salate de ouă perfecte începe cu gătitul unor ouă fierte perfect. Ideea este că dacă poți fierbe apă, atunci poți găti un ou fiert. Deși în teorie sună corect, realitatea poate fi cu totul alta.
Află și: Secretul celor mai gustoase ouă ochiuri. Rețeta banală care îți va ieși perfect de fiecare dată
Odată ce ai ocolit tot ce ar putea merge prost în timpul fierberii, cum ar fi crăparea în timpul fierberii sau gătirea excesivă până când capătă un miros asemănător cu cel de sulf, te confrunți cu procesul frustrant de decojire a ouălor.
Poți folosi acest hack zemos pentru decojirea ouălor fierte în două moduri, prima metodă necesită o oală cu apă rece. Pune ouăle înăuntru, taie o lămâie în felii și adaugă o bucată în oală.
Adu apa la fierbere și lasă-le să continue să se gătească timp de minutele necesare pentru nivelul de coacere dorit. După aceasta, scurge ouăle, răcește-le prin scufundarea lor în apă rece timp de aproximativ cinci minute și apoi decojește-le.
Citește despre: Cum se curăţă cel mai rapid ouăle fierte. Trucul folosit în marile restaurante
A doua metodă, ar putea părea ciudat, dar ai nevoie de suc de lămâie și o perie de patiserie, sau un prosop de hârtie. Tot ce trebuie să faci, este să ungi cu suc de lămâie pe toată coaja de ou înainte de a băga oul în oala cu apă rece de pe aragaz. Apoi, procedează ca de obicei fierbând oul pentru timpul preferat.
Aciditatea sucului de lămâie ajută la menținerea cojii intacte în timp ce ouăle se fierb, air ca bonus, le face, de asemenea, mai ușor de decojit atunci când sunt gata de mâncat.
Acum că ai aflat de ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle, și care este trucul gsopodinelor, tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă, și așa vei avea cele mai bune ouă fierte.