Dacă vrei să îți surprinzi musafirii și familia cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, trebuie să încerci această rețetă ardelenească de varză murată la butoi. Trucul pe care îl folosesc gospodarii din Ardeal va face diferența, vei fi încântat de rezultat.
Cu toate că poate fi cumpărată din orice piață de la noi din țară, chiar și din magazine și supermarketuri, nimic nu se compară cu varza murată făcută acasă, din ingrediente naturale, „curate”, fără conservanți, fără potențiatori de aromă și alte substanțe ce pot avea efecte nedorite asupra organismului uman.
Ai toate motivele să dedici puțin timp și energie preparării sale, mai ales că, dacă ții cont de un truc la care apelează gospodarii din Ardeal de generații, vei transforma sarmalele și alte mâncăruri tradiționale ce o au ca ingredient principal în adevărate delicii culinare. Această rețetă ardelenească de varză murată la butoi îți garantează rezultate ca la carte. Secretul? O mirodenie neașteptată!
Pentru a umple un butoi de 30 de litri, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Cum salvezi varza murată prea sărată. Leguma pe care să o pui în butoi în luna decembrie
Modul de preparare nu diferă de cel clasic, respectat de generații întregi de români, din toate colțurile țării. Asul din mâneca gospodarilor din Ardeal este, de fapt, un condiment ce nu le lipsește din butoi. Este vorba despre chimen.
Această mirodenie, folosită în multe rețete tradiționale românești, va da verzei o aromă cu totul deosebită, potrivit Savori Urbane.
Pentru un gust desăvârșit, adaugă în butoiul în care face varză murată și două legături de cimbru uscat, două legături de mărar uscat, două sau trei rădăcini de hrean tăiate în fâșii, două sau trei mâini de boabe de porumb uscat și câteva felii de gutuie.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în varza murată dacă a ieșit prea sărată. Trucul folosit de bunici