În preajma sărbătorilor de iarnă, au fost realizate mai multe târguri de Crăciun în toată lumea, inclusiv în România. Există o mulțime de târguri interesante pe teritoriul țării noastre, dar unul singur este inclus în topul celor mai frumoase din Europa. A devenit celebru în lumea întreagă, face furori printre turiști.
În Europa există o mulțime de târguri frumoase, iar unul dintre ele se află în România. Este singurul inclus în topurile internaționale și face ravagii în acest moment atât în rândul românilor, dar mai ales printre străinii care au ocazia să îl viziteze. Este vorba despre Târgul de Crăciun din Craiova.
În timp ce piața de Crăciun din București atrage atenția publicului în mod tradițional de ani buni, Craiova de Crăciun este un adevărat colț de poveste ascuns al României. Se laudă cu patru piețe publice tematice: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. Aceste piețe transformă orașul într-un tărâm al minunilor, fiecare având un farmec distinct.
Piața Mihai Viteazul dezvăluie un decor elaborat, inspirat din basmul Regina Zăpezii. Aici, vizitatorii se vor bucura de un peisaj în culori reci, cu cpsuțe de Crăciun pictate cu ornamente, zăpadă strălucitoare, o păpușă imensă a Reginei Zăpezii, un castel de poveste și chiar un patinoar.
În contrast, Piața Frații Buzești vibrează cu culori calde și veselia adusă de Moș Crăciun. Barurile, restaurantele și hotelurile din jur contribuie la atmosfera festivă, decorându-și spațiile interioare și exterioare cu lumini strălucitoare și ornamente festive.
”România oferă unul dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa, cu o mulțime de delicii festive. România se mândrește cu atracții turistice pe tot parcursul anului, iar iarna nu face excepție, fermecătorul oraș Craiova oferind una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa.
Piața este atrăgătoare datorită afișajelor luminoase cu peste un milion de becuri LED folosite. Întinsă pe toată zona orașului, piața oferă tarabe cu mâncare, ateliere de meșteșuguri și un patinoar”, au scris jurnaliștii de la sursa citată.
Un târg foarte frumos, despre care se vorbește în toată Europa, este în Copenhaga, Danemarca. Magia Crăciunului în Copenhaga prinde viață în legendarul parc tematic Tivoli Gardens, unde mii de luminițe colorate și copaci împodobiți transformă locul într-un spectacol fermecător.
Tarabele cu mâncare îmbie cu sandvișuri delicioase cu friptură de porc, turtă dulce, budincă de orez și aebleskiver (clătite daneze). În plus, rândurile nesfârșite de tarabe aduc laolaltă produse tricotate, articole din piele și obiecte de artizanat, oferind o experiență autentică a tradițiilor și meșteșugurilor locale.
Foarte iubit este, an de an, și târgul de Crăciun din Dresda, Germania. Declarată drept cea mai veche piață de Crăciun din Germania, Dresdner Striezelmarkt își deschide porțile de aproape 600 de ani. Atmosfera sa este plină de cântece festive, povești încântătoare și sute de tarabe frumos decorate.
Zi de zi, Moș Crăciun și spiridușii săi deschid o fereastră într-un calendar special, numărând zilele până la sărbătoarea Crăciunului. În rândul deliciilor de Crăciun se numără stollen (pâine tradițională germană de Crăciun) și pflaumentoffel, o figurină comestibilă artizanală realizată din prune uscate.
Turiștii pot merge și în Strasbourg, Franța, dacă vor o experiență de neuitat în preajma sărbătorilor de iarnă. Experimentați bucuria vieții în Strasbourg, cunoscută drept „Capitala Crăciunului”, unde mai multe piețe și sute de tarabe își întind farmecul pe străzile vechi ale orașului.
Nu ratați Christkindelsmärikat din Place Broglie, cea mai veche dintre piețe, cu o istorie ce se întinde până în anul 1570. În timp ce sorbiți vin fiert, vă puteți bucura de gustul tradiționalei turtă dulce alsaciene, cârnaților suculenți, pizzei la foc de lemne (bagheta flambată) și covrigilor calzi, delicioși.
Bulevardul Unirii va suferi restricții de circulație în segmentul cuprins între Piața Constituției și Piața Unirii, în mai multe intervale, odată cu inaugurarea târgului de Crăciun organizat de Primăria Generală. Brigada Rutieră București a comunicat toate detaliile privind aceste restricții de circulație începând cu data de 30 noiembrie.
Autoritățile au anunțat că în data de 30 noiembrie și 1, 2, 3 decembrie, traficul rutier va fi restricționat între orele 16:00 – 02:00 astfel:
De altfel, de pe 1 decembrie ora 06:00, până pe 3 decembrie ora 23:00, va fi restricționată circulația de pe prima bandă a Bd. Libertății, pe segmentul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie.
Te-ar putea interesa și: La ce oră începe Parada militară de 1 Decembrie 2023 la București. Spectacolul are loc în Piața Arcului de Triumf
În perioadele 8-10 decembrie, 15-17 decembrie și 22-26 decembrie, între orele 16:00-02:00, vor fi impuse restricții de trafic după cum urmează:
Au fost stabilite și mai multe rute ocolitoare, despre care șoferii trebuie să știe, pentru a evita situațiile neplăcute: