Ai descoperit că varza pe care ai pus-o la murat este mult prea sărată pentru a o folosi la prepararea mâncărurilor tradiționale pentru sărbători? Playtech Știri îți explică ce legumă trebuie să pui în recipient, în luna decembrie, pentru a scăpa de excesul de sare.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă. Este perioada din an în care gospodinele, indiferent că respectă sau nu postul Crăciunului, prepară unele mâncăruri tradiționale, pentru a se asigura că le vor ieși perfecte la finalul lui decembrie. Unele dintre aceste preparate sunt celebrele sărmăluțe.
Sarmalele se pot prepara atât pe bază de carne de porc, cât și pe bază de crupe, pentru persoanele care respectă interdicțiile din perioada postului. Astfel, multe gospodine scot din cămară varza pusă la murat în lunile de toamnă. Dacă nu ai pus varză la murat până acum, este prea târziu, din păcate.
În circumstanțele date, gospodinele au ocazia de a gusta frunzele de varză, pentru a verifica dacă au frăgezimea și gustul dorit. Uneori se întâmplă ca acestea să fie prea sărate. Nu trebuie să te îngrijorezi că nu le vei putea folosi de sărbătorile de iarnă. Există un remediu simplu pentru această problemă.
Pentru a scăpa de gustul prea sărat al verzei murate, trebuie doar să adaugi o legumă în butoi, în luna decembrie. Este vorba despre cartof. Tuberculul va acționa ca un burete, absorbind o mare parte din excesul de sare în momentul în care va fi introdus în butoiul cu legume murate.
Nu este singurul detaliu la care să fii atent pentru ca varza murată să se păstreze în formă gustoasă până la sărbătorile de iarnă. Mai sunt câteva responsabilități pe care trebuie să le bifezi. Una dintre acestea este reprezentată de răsuflarea legumelor murate.
O dată la câteva săptămâni, trebuie să suflat aer în zeama din butoiul cu legume murate, în fiecare zi, cu ajutorul unui furtunaș subțire. Pur și simplu introduci un furtunaș subțire în recipientul în care se află varza murată și sufli în el. În acest fel, te vei asigura că apa cu sare se amestecă foarte bine.
Citește și: În cât timp se acrește varza murată. Secretele pe care puțini le știu
În sezonul de iarnă, în decembrie, dar și după ce mesele festive iau sfârșit, este bine să apelezi la trucul cu zahăr pentru a menține varza murată în formă bună. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva cuburi de zahăr în butoiul cu legume. Această tehnică te va ajuta să protejezi legumele, să nu se acrească.