16 nov. 2023 | 00:03

Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor în 2024: ”Vor crește de două ori”

Politică
Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor în 2024: ”Vor crește de două ori”
Marcel Ciolacu, premier

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în contextul scandalului din coaliție generat de Legea Pensiilor și a adus lămuriri cu privire la sursele fondurilor pentru cele două majorări planificate pentru anul 2024. Ce spune premierul României despre creșterea pensiilor, când va avea loc?

Marcel Ciolacu, veste bună pentru pensionari

Premierul Marcel Ciolacu a comentat în această seară scandalul din coaliția de guvernare, generat de discuțiile privind Legea Pensiilor. Într-o intervenție televizată, Ciolacu a făcut apel la colegii din coaliție să renunțe la boicotul legislativ și să susțină o lege a pensiilor pe care o consideră sustenabilă și benefică pentru cetățeni.

Liderul PSD a dat asigurări că majorările planificate pentru pensii în 2024 vor avea loc în conformitate cu acordurile deja stabilite, detaliând sursele financiare care vor acoperi dubla majorare a pensiilor, subliniind faptul că acestea sunt sustenabile și bine gestionate.

Mai mult, Marcel Ciolacu susține că vorbește zilnic cu Nicolae Ciucă, pentru a lua cele mai bune decizii pentru români. Marcel Ciolacu a făcut declarații puternice în această seară, confirmând că Legea Pensiilor va fi implementată în 2024, asigurând românii că vor beneficia de dublă majorare.

Potrivit acestuia, începând cu 1 ianuarie, pensiile vor crește cu 13,8%, urmată de o nouă etapă de majorare la 1 septembrie, odată cu reintrarea în vigoare a legii și recalcularea acestora.

CITELTE ȘI: Marcel Ciolacu, prima declarație despre candidatura la Președinția României: ”Trebuie să vină un preşedinte de stânga”

Cum vor fi ajutați peste 85% dintre pensionari

Ciolacu a subliniat sustenabilitatea legii și necesitatea de a sprijini pensionarii, evidențiind realitatea dificilă în care se află peste 85% dintre aceștia, având pensii sub 3.000 de lei, iar peste 60% cu sume sub 2.000 de lei.

”Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei.

Asta este realitatea. Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (…)Banii se iau din bugetul statului, și impozitează anumite pensii.”, a transmis Marcel Ciolacu, la Antena3

”Să se războiască cu mine, dar să lase oamenii în pace”

Marcel Ciolacu declară război criticilor și asigură unitatea în coaliție pentru binele românilor. Premierul ripostează la acuzele de nesusținere a legii pensiilor și subliniază comunicarea constantă cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Mai mult, el a afirmat că este pregătit să facă față oricărui război politic, dar îndeamnă la lăsarea oamenilor în pace. Declarațiile au fost făcute în contextul unor critici vehemente din partea unui fost membru al coaliției de guvernare.

”Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială?

Dacă vor să războiască cu cineva să se războiască cu mine că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (…)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal (n.r Nicolae Ciucă). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români”, a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI:Marcel Ciolacu i-a surprins pe români. Ce a cumpărat premierul de 100 de lei din supermarket, de fapt

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Cum a scăpat Hitler din Primul Război Mondial. Povestea soldatului care i-a cruțat viața: „Dacă aș fi știut cine era, nu l-aș fi lăsat să plece”
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
David Popovici, refuz categoric pentru Ion Țiriac. Cum va reacționa miliardarul
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
Permis auto valabil 2 ani în România. Se schimbă Codul Rutier. Control obligatoriu la 24 de luni
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! S-a aflat înainte de ALEGERI. KAMALA...
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro