01 nov. 2023 | 16:20

Băutura pe care o consumă tot mai mulți români, dar pe care Mihaela Bilic nu o recomandă: ‘Nu vă lăsați păcăliți’

Sănătate
Băutura pe care o consumă tot mai mulți români, dar pe care Mihaela Bilic nu o recomandă: ‘Nu vă lăsați păcăliți’
Băutura pe care o consumă tot mai mulți români, dar pe care Mihaela Bilic nu o recomandă: ‘Nu vă lăsați păcăliți’

Mihaela Bilic face un avertisment important pentru toți românii. Este vorba despre o băutură pe care mulți o adoră, dar pe care medicul nu o recomandă deloc. Nutriționistul spune că majoritatea se lasă păcăliți de gustul delicios, dar uită să ia în calcul și ce are în compoziție.

Băutura pe care Mihaela Bilic nu o recomandă

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Se bucură de un succes formidabil și o pregătire pe măsură și de multe ori oferă sfaturi prețioase tuturor celor care o urmăresc.

De data aceasta, medicul a vorbit despre o băutură pe care mulți români o preferă: apa cu arome. Mihaela Bilic consideră că nici măcar nu ar trebui numită apă, ci suc, pentru că are îndulcitori și nu este natural, așa cum ar trebui să fie acel lichid vital.

„Dacă ar fi să luăm o după definiție, apa este acest lichid vital fără de care viața nu ar exista. Și prin definiție este incoloră, inodoră și insipidă adică nu are culoare, miros și gust. Orice lichid care are adaos de zahăr, suc de fructe sau orice alt colorant nu mai este apă!

Apa este singurul element alimentar cu zero calorii, restul de lichide au aport caloric variabil de la 3-5 cal/100ml pentru ceai și cafea până la 45-60 cal/100ml pentru sucuri”, susține dr. Bilic.

Mihaela Bilic spune că, indiferent de tipul de îndulcitor folosit în compoziția apei aromate, aceasta nu este indicată spre consum. Pentru că nu este naturală și are calorii, nu ar trebui să intre în dieta noastră, mai ales dacă încercăm să avem un stil de viață sănătos.

Cum să facem apă aromată acasă

Mihaela Bilic spune că putem face apa aromată acasă, dacă simțim nevoia să bem ceva gustos. Celebrul nutriționist recomandă să punem în apă castravete, lămâie, frunze de mentă sau orice alte plante aromatice, fără îndulcitori, și așa ne va trece pofta de dulce și vom servi ceva răcoritor și sănătos.


Cât despre apa cu arome din comerț, recomandă să citim eticheta înainte de a o cumpăra. Nu este cu nimic mai presus decât limonada făcută acasă sau cea de la restaurant, indiferent de tipul de îndulcitor.

„Putem să considerăm că apa în care am pus felii de castravete, de lămâie sau frunze de mentă este o apă aromatizată cu valoare calorică nesemnificativă. Există și în comerț diferite ape cu arome pe care însă nu trebuie să le numim apă, ci limonadă!

Nu vă lăsați păcăliți de etichetă și nu le consumați pe post de apă, indiferent dacă agentul de îndulcire folosit este zahărul, siropul de glucoză-fructoză, siropul de agave, de arțar sau mierea”, avertizează medicul nutriționist.

Citește și: Mihaela Bilic, realitatea despre produsele bio. Ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Dacă avem poftă de dulce, Mihaela Bilic recomandă să servim puțin dintr-o prăjitură, să bem un pahar de apă și vom scăpa imediat de acea senzație. Cât despre caloriile din lichide, spune că acestea cu produc plăcere la nivelul creierului.

Beneficiile apei pentru organism

Apa este vitală pentru hidratarea organismului. Corpul uman este format în cea mai mare parte din apă, iar fiecare celulă, țesut și organ depind de ea pentru a funcționa corect. Hidratarea adecvată ajută la menținerea echilibrului fluidelor din corp și la transportul nutrienților către celule.

Află și: Ce să bei în fiecare zi ca să îți păstrezi creierul sănătos. Dr Vlad Ciurea, despre greșeala pe care o fac persoanele în vârstă

Apa contribuie la menținerea temperaturii corpului la nivel optim. Atunci când te expui la temperaturi ridicate sau faci exerciții fizice intense, corpul transpiră pentru a se răci. Transpirația este posibilă datorită apei, iar evaporarea acesteia de pe piele răcorește corpul.

Apa este esențială pentru eliminarea deșeurilor și toxinelor din corp. Aceasta ajută la funcționarea corectă a rinichilor, care filtrează sângele și elimină substanțele nedorite sub formă de urină.

Apa are un rol important în procesul de digestie. Ajută la descompunerea alimentelor și la transportul substanțelor nutritive în tot corpul. De asemenea, menține mucoasa stomacului umedă, reducând riscul de ulcere gastrice și reflux acid.

Hidratarea adecvată a pielii este esențială pentru a o menține elastică și strălucitoare. Lipsa de apă poate duce la uscarea și îmbătrânirea prematură a pielii.

Apa contribuie la menținerea unui sistem imunitar sănătos. Ajută la producerea limfocitelor și a anticorpilor, care luptă împotriva infecțiilor și a bolilor.

Consumul de apă înainte de mese poate ajuta la controlul apetitului, reducând astfel cantitatea de alimente consumate. Acest lucru poate fi util în menținerea sau pierderea în greutate.

Apa are un impact direct asupra funcționării creierului. Deshidratarea poate duce la scăderea concentrării, a memoriei și a capacității cognitive.

Deshidratarea poate cauza oboseală și lipsa de energie. Prin menținerea unui nivel corespunzător de hidratare, te poți simți mai energizat și alert. Sportivii și persoanele active depind de apă pentru a-și menține performanța fizică.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, este important să consumi suficientă apă în fiecare zi. Recomandarea generală este de aproximativ 2 litri de apă pe zi, dar cantitatea poate varia în funcție de vârstă, gen, nivel de activitate și condiții climatice.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Povestea celui mai spectaculos castel din Moldova. A supraviețuit războaielor, comunismului, incendiilor și invaziei sovietice
Click.ro
Momentul în care Ludovic Orban își anunță retragerea din cursa pentru Cotroceni și susținerea pentru Lasconi. Reacția candidaților
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Cea mai mare frică a lui Ceaușescu. Cum a ajuns să preia puterea totală
EVZ.ro
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Spynews
Reguli la bloc 2024. Asociația de proprietari te obligă. Vei fi sancționat
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se fac MAJORĂRI de PENSII în 2025. BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT
Mediaflux
Ce țepe a luat Valerie Lungu de când a început să își construiască noua casă. În ce stadiu sunt lucrările
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro