Ai folosit vreodată staniolul în procesul de îngrijire a plantelor din locuința ta? Dacă nu, metoda pe care ți-o vom prezenta astăzi ar putea să te inspire pe viitor. Cu ajutorul foliei de aluminiu poți obține mai multe avantaje în privința cultivării plantelor. Iată despre ce este vorba!
Solul, apa și lumina solară reprezintă câteva aspecte importante când vine vorba despre creșterea și dezvoltarea plantelor sănătoase. Există o metodă ce, pusă în aplicare, te poate ajuta să simplifici procesul de îngrijire a florilor din locuința ta atât în privința solului, cât și în privința drenajului.
Totul se rezumă la folosirea unui material pe care, cel mai probabil, îl ai deja în bucătărie și pe care îl utilizezi la depozitarea alimentelor și menținerea curată a suprafețelor de gătit, anume staniolul sau folia de aluminiu. Poți face și economie, dacă îl vei folosi, spun gospodinele.
Practic, cu ajutorul foliei de aluminiu poți să ocupi un anumit spațiu din ghiveci, în așa fel încât să nu fie nevoie să folosești foarte mult pământ. Când muți o plantă dintr-un ghiveci în altul, pune la fundul recipientului folie de aluminiu mototolită ușor. Deasupra, toarnă pământ.
Unele gospodine folosesc, pentru a economisi pământ, spumă, mulci de lemn sau chiar sticle din plastic. Când sunt adăugate în ghivece, acestea ocupă o parte din volumul recipientului. Dacă folosești un contaner mare de grădinărit, metoda în cauză ar putea să îți fie foarte utilă.
Procedând astfel, vei putea să faci economie la pământul cumpărat din magazin, în care trebuie să cultivi florile. Avantajele pe care le obții dacă depozitezi staniol în ghiveciul cu flori nu se opresc însă aici, potrivit celor mai experimentate gospodine.
Staniolul poate ajuta și în privința drenajului plantelor. Dacă îți place să cultivi plante, fără îndoială știi deja că acestea au nevoie de un bun drenaj pentru ca rădăcinile lor să nu putrezească. Când sunt udate, apa florilor se extinde în sol și, dacă rămâne îmbibată în acesta, poate să conducă la moartea lor.
Când sunt menținute într-un mediu cu prea multă apă, rădăcinile plantelor putrezesc. Se poate întâmpla fie din cauza udării excesive, fie din cauza unui drenaj necorespunzător. Dacă pui staniol la fundul ghiveciului, te poți asigura că pământul nu acoperă găurile recipientului.