Dacă vrei să prepari turtă dulce acasă și să fie mai gustoasă decât cea din magazin, trebuie să adaugi în ea un ingredient ce îi schimbă complet gustul. Sigur îl ai deja printre condimentele din bucătărie. Dacă nu, îl poți cumpăra și prepara chiar tu acasă, sub formă de pudră. Iată despre ce este vorba!
În perioada de toamnă, când afară temperaturile scad din ce în ce mai mult, nimic nu se compară cu atmosfera caldă din locuință. Deserturile delicioase ce emană aromă plăcută sunt gătite deseori în acest sezon al anului de către gospodine. Unul dintre cele mai cunoscute este turta dulce.
Unele românce preferă să gătească turtă dulce acasă, în loc să o cumpere de la magazin. Pentru ca desertul să iasă delicios, este nevoie să adaugi în compoziție un ingredient special, ce îi va schimba tot gustul. Nu, nu este vorba despre scorțișoară, ci despre pudra de ghimbir.
Pentru a prepara în propria ta bucătărie pudră de ghimbir, tot ce trebuie să faci este să macini feliile uscate într-o râșniță de cafea. La finalul procesului vei obține o pudră fină, asemănătoare celei obținute după ce dai prin același aparat electrocasnic boabele de cafea.
După ce ai obținut pudră de ghimbir, las-o într-un vas de bucătărie, până atinge temperatura camerei. Păstreaz-o apoi într-un recipient ermetic, pentru a se menține proaspătă un timp mai îndelungat.
Ingrediente pentru turtă dulce:
Ingrediente pentru însiropat:
Mod de preparare:
După ce scoatem turta dulce de la cuptor, o însiropăm foarte bine cu sirop cu zeamă de lămâie. Ulterior, se păstrează desertul la temperaturi scăzute, în frigider, pentru câteva ore. Prăjitura poate fi asezonată cu orice ingredient, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!