Cum faci cea mai bună turtă dulce ca la bunica acasă? Cu toții ne amintit cu plăcere de copilărie și rețele delicioase ale bunicii. În rândurile următoare vă vom prezenta o astfel de rețetă care vă va aduce aminte de gustul copilărie.
Cea mai bună rețetă de turtă dulce este cea tradițională. Dacă doriți, puteți să pregătiți această turtă în diferite forme, precum brăduți sau steluțe pentru sărbătorile de iarnă. Următoarea rețetă va fi gata în mai puțin de jumătate de oră. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, amestecați într-un vas foarte bine condimentele: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason. Adăugați făina, bicarbonatul și un praf de sare. Untul se mixează cu zahărul, apoi se adaugă oul și mierea și se amestecă cu celelalte ingrediente.
Mai apoi, turnați compoziția de unt și zahăr peste ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează. Veți obține un aluat care se pune pe masa presărată cu făină și frământați timp de câteva minute. Înveliți-l în folie alimentară și puneți-l în frigider pentru circa o oră sau mai mult.
Citește și: Ce zahăr trebuie să folosești de fapt pentru prăjituri. Multe gospodine greșesc, de asta nu ies gustoase
După ce scoateți aluatul din frigider, va trebuie să-l întindeți cu sucitorul pe masa presărată cu făină. Decupați din aluat ce forme doriți dumneavoastră. Mai apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți formele decupate și băgați-le la cuptorul preîncălzit timp de circa 10 minute. Puteți decora turta cu glazură de zahăr sau diverse bomboane, după plac. Poftă bună!
Turta dulce este un desert iubit de toată lumea. Pentru această rețetă veți avea nevoie de ingrediente pentru turta dulce, dar și pentru glazură.
Ingrediente pentru glazură:
Ingrediente pentru turta dulce:
Începem prin a pune la topit mierea și condimentele pentru turtă dulce, iar separat vom bate cele două ouă cu zahărul tos, în timp ce făina și bicarbonatul se vor cerne împreună. Peste făină vom turna compoziția călduță și vom frământa până când vom obține un aluat moale.
Citește și: Rețetă secretă pentru turtă dulce. Este delicioasă și gata în doar 30 de minute
Aluatul obținut se învelește într-o folie alimentară și se lasă la rece timp de 30 de minute. După ce aluatul s-a odihnit, se împarte în mai multe bucăți egale și se modelează după bunul plac. Turta dulce se va coace la temperatura de 180 de grade Celsius, fără ventilație, timp de circa 10 minute.
Punem într-un ibric albușul, 2 linguri de apă fierbinte și zahărul pudră. Amestecăm totul foarte bine și se lasă la foc amestecând încontinuu până când se topește zahărul. Este important ca întreaga compoziție să nu ajungă la punctul de fierbere, ci doar să se încălzească.