21 oct. 2023 | 17:01

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia

Politică Externă
Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia
"Faptul că unii oameni sărbătoresc crimele atroce fără discernământ și răpirile din Israel este îngrozitor.”

Atacul surprinzător declanșat de Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie a dus la un adevărat masacru, cu mii de decedați, ostateci și victime colaterale. Răspunsul Israelului a fost pe măsură, fără a mai ține cont de cele 2 milioane de civili care trăiesc în Fâșia Gaza. La nivel mondial, bombardamentele israeliene au generat un val de proteste și susținere pro-palestiniană fără precedent, dar și un derapaj antisemit îngrozitor la un protest, cu peste 10.000 de oameni strânși pe străzi în Australia.

Peste 10.000 de persoane au avut scandări antievreiești la mitingul din Sydney

Atacurile armatei israeliene în Fâșia Gaza au generat o adevărată criză, mai ales în rândurile civililor palestinieni din Fâșia Gaza, acum izolați, fără mâncare, electricitate și medicamente.

Află despre: Cât de mulţi evrei mai sunt în România. De la peste 700.000 în anii ’30, numărul celor din comunitate a scăzut considerabil

ONU, precum și alte organziații occidentale, au cerut premierului Netanyahu să permită cordoanelor de sute de camioane să intre în Fâșia Gaza pentru a ajunge la civili cele necesare.

Pe de altă parte, singurul culoar pe unde ar mai fi putut ieși civilii, cel de la granița cu Egipt, a fost închis, iar palestinienilor interzisă trecerea peste frontieră.

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia

Protestate pro-Palestina la Sydney

În afară de dramele de aici, la nivel mondial, din Peru și până în Japonia, mai ales după explozia de la spitalul baptist din Fâșia Gaza, mii de oameni, fie musulmani, fie de alte religii, au ieșit în stradă protestând împotriva acțiunilor Israelului și arătând suport pentru civilii din Fâșia Gaza.

Vezi și: Jurăminte de iubire pe front! Povestea celor doi israelieni care s-au căsătorit la graniţa cu Fâşia Gaza. Ce ţinute au purtat mirii

Un astfel de protest, cu peste 10.000 de oameni, a avut loc la Sidney, în fața celebrei clădirii a operei din oraș. Zecile de mii de protestatari, pe lângă suportul arătat populației palestiniene civile, au dat dovadă și de un derapaj antisemit îngrozitor la protest.

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest cu peste 10.000 de oameni

Prim-ministrul australian, Anthony Albanese, și ministrul afacerilor externe, Penny Wong, au condamnat protestatarii pro-Palestina care au fost filmați în timp ce scandau sentimente antievreiești la Sydney.

Vezi și: Mia Khalifa, lovitură după reacția făcută despre războiul din Israel. A fost concediată

Wong a declarat că ”nu există loc pentru antisemitism în societatea noastră”, în timp ce au fost ridicate întrebări cu privire la motivul pentru care s-a permis desfășurarea mitingului de luni seară și dacă evreii sunt în siguranță în oraș.

”Cred că ar trebui să fim cu toții îngrijorați. În Australia nu există loc în Australia pentru antisemitism, prejudecăți sau ură de orice fel și ar trebui să ne opunem cu toții cu fermitate limbajului antisemit pe care, din nefericire, unii l-au folosit.

La fel cum ar trebui să ne opunem cu fermitate tuturor prejudecăților. Aceasta se referă la cine suntem ca țară și la unul dintre cele mai mari puncte forte ale noastre, care este diversitatea noastră, dar și unitatea noastră în jurul valorilor.

Am spus că acea demonstrație nu ar fi trebuit să aibă loc și îmi mențin afirmația.”, a declarat Penny Wong marți pentru ABC Radio National.

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia

„Cred că ar trebui să fim cu toții îngrijorați.”

Luni seară, protestatarii pro-Palestina au mărșăluit de la Primăria din Sydney până la Opera din Sydney, care a fost iluminată în alb și albastru în semn de solidaritate cu Israelul. Casa Parlamentului din Canberra a fost, de asemenea, iluminată în culorile steagului Israelului.

Află despre: Cine este liderul grupării Hamas și ce vrea să facă în Fâșia Gaza. El este creierul din spatele atacurilor din Israel

Poliția australiană a demarat o anchetă pe marginea acestui derapaj antisemit

Premierul a avertizat că oricine va fi prins luând parte la ”denigrarea rasială, incitarea la ură sau incitarea la violență va fi acuzat”, descriind scenele de la Operă ca fiind ”abominabile”.

”Faptul că unii oameni sărbătoresc crimele atroce fără discernământ și răpirile din Israel este îngrozitor.

Aceasta este opusul comunității multiculturale dinamice pe care o dorim în NSW și în Australia.

Epitete rasiale au fost aruncate la adresa comunității evreiești prin simplul fapt că erau membri ai comunității evreiești, ceea ce este șocant și abuziv și potențial o crimă.”, a mai declarat Prim-ministrul australian, Anthony Albanese.

Un protestatar pro-palestinian, care pretinde că lucrează la o bază a Forțelor Aeriene australiene, a folosit un limbaj antisemit josnic, în timp ce în întreaga țară au avut loc mitinguri care condamnau răspunsul ferm al Israelului la atacurile teroriste ale Hamas.

Bărbatul a vorbit într-un miting organizat  în Hyde Park din Sydney, unde peste 6.000 de persoane s-au adunat pentru a cere încetarea ”apartheidului israelian” și au cerut încetarea focului în Gaza.

Citește și: Vestea momentului din războiul din Israel. Acord cu SUA și Egipt în această dimineață, ce se întâmplă în Fâșia Gaza

Deși protestul de la Sydney a fost în general mai controlat decât cele din Melbourne, bărbatul a fost surprins strigând ”Allahu Akbar… Eliminați-i pe evreii f******” în mod repetat în timpul unui scandal furios, sub privirile poliției.

Clipul postat pe rețelele de socializare îl arată pe acesta proferând o lungă izbucnire împotriva Israelului și a guvernului australian, înainte ca un ofițer de poliție să se apropie de bărbat pentru a-i spune că ”este o infracțiune să înjuri în public”, dar apoi l-a lăsat să plece.

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia

Protestatarul pro-palestinian a folosit un limbaj antisemit josnic

Israelul a promis un asediu complet în Fâșia Gaza

Imediat după atacurile din 7 octombrie, armata israeliană a răspuns dur împotriva celor din gruparea Hamas, situată în Fâșia Gaza, tăind apa, alimentele și energia electrică.

Militanții Hamas au răpit peste 100 de persoane în timpul unui atac surpriză pe mai multe fronturi.

Presa israeliană a declarat luni că numărul morților în urma atacurilor Hamas a crescut la 900, acuzând, în același timp, și un derapaj antisemit la nivel mondial, ca urmare a răspunsului dur împotriva Hamas.

Citește despre: Se deschide frontiera dintre Egipt și Fâșia Gaza. Acord cu SUA, vestea dată de ambasadă

Ca răspuns la aceste atacuri, Israelul a lansat atacuri aeriene și maritime care, potrivit medicilor, au ucis peste 680 de palestinieni din Gaza, o zonă în care trăiesc 2,3 milioane de oameni care nu au unde să fugă.

Hamas a amenințat că va începe să ucidă ostatici civili israelieni dacă bombardamentele asupra zonelor civile din enclavă vor avea loc fără un avertisment prealabil.

Derapaj antisemit îngrozitor la un protest. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Australia

Clădire lovită de un atac aerian israelian, în orașul Gaza

Întrebat dacă palestinienii suferă de zeci de ani sub ocupația israeliană, Wong a răspuns: ”Știm că aceasta este o regiune a lumii în care există o dispută de lungă durată, suferință de lungă durată, violență din toate părțile. Nimic nu justifică ceea ce am văzut că a făcut Hamas”.

Digisport.ro
La 85 de ani, Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Noi detalii despre moartea lui Adrian Iovan. Fiul lui nici acum nu își explică ce s-a întâmplat
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Schimbare istorică în România. Guvernul adoptă Planul Național de Reindustrializare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
SECRETUL Kamalei HARRIS, DEZVĂLUIT! S-a aflat ÎNAINTE de ALEGERI
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro