20 oct. 2023 | 13:17

Curs valutar BNR 20 octombrie. Euro a avut o creștere surprinzătoare

Economic
Curs valutar BNR 20 octombrie. Euro a avut o creștere surprinzătoare
Curs valutar BNR 20 octombrie. Euro a avut o creștere surprinzătoare

Curs valutar BNR 20 octombrie. Cursul valutar de astăzi a fost actualizat la ora 13.00, iar Banca Națională a României a transmis noile valori. Evoluția euro a fost, așa cum se așteptau specialiștii, una spectaculoasă. După ce a crescut toată săptămâna, vineri a surprins din nou.

Curs valutar EURO 20 octombrie

Noile valori de azi, 20 octombrie, au fost transmise de BNR. Cursul valutar de azi va fi valabil până luni, pe parcursul weekend-ului, având în vedere că vinerea are loc ultima ședință bancară a săptămânii.

Euro a încheiat săptămâna cu o altă creștere, așa cum a și început-o. În fiecare zi, moneda unică europeană a înregistrat o majorare, reușind astăzi să ajungă la valoarea de 4.9734 lei, valoare valabilă până la ședința bancară de săptămâna viitoare.

Specialiștii sunt tot mai încrezători în ceea ce privește evoluția euro până la sfârșitul acestui an. Dacă nu va ajunge la 5 lei până în decembrie, în vara noului an chiar ar putea să depășească această valoare.

Curs valutar dolar american 20 octombrie

Dolarul american nu a mai avut parte de același succes astăzi. Dacă ieri, un dolar american costa 4.7177 lei, pe 20 octombrie a avut parte de o scădere ușoară. Astfel, azi valorează 4.6981 lei.

Vezi și: Euro digital este introdus la 1 noiembrie. Cine poate deține moneda și ce valoare are

Și lira sterlină a scăzut astăzi și a ajuns la 5.6914 lei. Cât despre francul elvețian, se menține pe poziții și a crescut ușor până la 5.2654 lei.

Probleme economice în domeniul afacerilor

În ultimul timp, din ce în ce mai multe companii din România iau decizia de a-și revizui și optimiza modul în care își desfășoară activitățile. Aceste eforturi se concentrează pe îmbunătățirea gestionării fluxurilor logistice și financiare în cadrul firmelor.

Această tendință indică faptul că mediul de afaceri românesc se pregătește pentru o perioadă dificilă, în special în ceea ce privește așteptările pentru anul 2024, care este marcat de o anumită incertitudine.

Analiza realizată de Sierra Quadrant sugerează că multe companii din țară încearcă să-și adapteze operațiunile pentru a face față provocărilor și schimbărilor din mediul economic.

Acest lucru poate include revizuirea modului în care materiile prime sunt achiziționate și gestionate, optimizarea rutelor de transport și a stocurilor, dar și o mai mare atenție acordată gestionării resurselor financiare.

Te-ar putea interesa și: Alerta dată de Banca Mondială. Ce se întâmplă cu economia globală, România este vizată

Toate aceste măsuri au ca scop asigurarea că firmele sunt mai rezistente la incertitudinea economică ce se profilează în următoarea perioadă. Situația ar fi aproape ca cea de după pandemie.

În esență, aceste eforturi de restructurare reflectă dorința companiilor de a se adapta la o conjunctură economică imprevizibilă și de a se asigura că sunt pregătite pentru eventuale dificultăți în anul 2024. Este o măsură proactivă pentru a-și proteja afacerile și a rămâne competitive într-un mediu economic în schimbare.

„Sunt zeci de firme care, confruntate cu probleme în relaţia cu partenerii de afaceri, au înţeles că, în cadrul unor planuri de restructurare bine definite, îşi pot salva afacerile.

Decât să declari insolvenţa, să intri în furcile caudine ale percepţiei negative investiţionale, mai bine discuţi cu creditorii, alegi o firmă specializată în zona restructurării şi împreună creaţi un plan de business predictibil, realist, care să ducă la evitarea falimentului şi la însănătoşirea afacerii”, a explicat Ovidiu Neacşu, partener coordonator Sierra Quadrant.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum să faci ouă poșate în doar 60 de secunde? Nu ai nevoie nici de tigaie și nici de oțet 
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
Accident grav în București. O adolescentă de 17 ani a distrus 6 mașini
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Se întoarce cel mai urmărit serial de pe Netflix. Fanii sunt în extaz
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Obligatoriu pentru românii care au casă prin credit ipotecar. Riscă să primească amendă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL și AICI! Cel puțin 492 de persoane UCISE într-o SINGURĂ ZI
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro