12 ian. 2023 | 14:33

Alerta dată de Banca Mondială. Ce se întâmplă cu economia globală, România este vizată

News
Alerta dată de Banca Mondială. Ce se întâmplă cu economia globală, România este vizată
Anunt ingrijorator facut de Banca Mondiala. Economia mondiala ar putea intra in recesiune

Românii o vor duce și mai greu în anul care abia a început, întrucât noi șocuri ar putea împinge economia globală în recesiune. Alerta dată de Banca Mondială vizavi de ce se întâmplă cu economia globală este menită să îngrijoreze pe toată lumea. Este vizată și România.

Banca Mondială a făcut anunțul de care se temea toată lumea. Vor fi afectate în special țările mici, cum este și România

Banca Mondială s-a arătat îngrijoarată de faptul că „unele șocuri adverse” ar putea împinge economia globală în recesiune, în 2023, vulnerabile fiind în special țările mici, așa cum este și țara noastră.

Chiar dacă nu va apărea vreo altă criză, creșterea economiei mondiale în acest an „ar urma să încetinească semnificativ, reflectând, într-un mod sincronizat, înăsprirea politicii monetare pentru a contracara inflația ridicată, înrăutățirea condițiilor financiare și perturbările continue provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia”, arată raportul BM.

De ce este nevoie să nu se ajungă la o recesiune globală, potrivit Băncii Mondiale

Astfel, sunt necesare „eforturi urgente globale și naționale” pentru minimalizarea riscurilor provocate de scăderea activității economice, și de povara datoriilor cu care se confruntă piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare (EMDE).

În aceseta din urmă, creșterea investițiilor ar urma să rămână sub media din ultimii douăzeci de ani, mai avertizează BM.

Anjunț pentru autoritățile din țările emergente și în curs de dezvoltare

„Este esențial ca autoritățile din țările emergente și în curs de dezvoltare să se asigure că orice sprijin fiscal se concentrează pe grupurile vulnerabile, că așteptările inflaționiste rămân bine ancorate și că sistemul financiar continuă să fie rezilient”, mai informează Banca Mondială.

Dobânzile sunt majorate în mod agresiv, anunță Banca Mondială

Solicitări asemănătoare au fost efectuate de către guvernatorii băncilor centrale din lumea întreagă, pentru că dobânzile sunt majorate în mod agresiv, pentru a atenua presiunile prețurilor, în timp ce guvernele sprijină mediul de afaceri și gospodăriile, ținând sub control costurile cu energia electrică.

De asemenea, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a început să avertizeze că anul 2023 va fi unul greu din punct de vedere economic.

FMI anunță că 2023 va fi un an dificil

„Va fi un an dificil, mai dificil decât anul pe care l-am lăsat în urmă”, a spus Kristalina Georgieva.

Nu în ultimul rând, o treime din economia mondială va fi în recesiune pentru că SUA, Uniunea Europeană (UE) și China încetinesc simultan, a mai declarat șeful FMI, Kristalina Georgieva, la 1 ianuarie.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Sistemul medical din România, în alertă. A apărut boala care omoară în 48 de ore
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
E CLAR cine va fi CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE. Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro