19 oct. 2023 | 14:32

Ambasada României din Spania, beneficiu pentru românii care ies la pensie. Eliberează acest act fără programare

Social
Ambasada României din Spania, beneficiu pentru românii care ies la pensie. Eliberează acest act fără programare
Ce le ofera romanilor ambasada Romaniei din Spania

Toată disapora știe că obținerea unor acte din partea ambasadelor în care locuiește fiecare român este o misiune grea, de multe ori imobsibilă. Cu toate astea, ambasada României din Spania oferă un beneficiu pentru românii care ies la pensie. Eliberează acest act fără programare.

Ambasada României din Spania oferă un beneficiu românilor care ies la pensie

Ambasada Românii în Spania eliberează un act gratuit romînilor care vor să se pensioneze. Anunțul a fost făcut pe net.

”Consulatul General al României la Madrid eliberează certificate de viață fără programare tuturor persoanelor interesate. Beneficiarii de pensii se pot prezenta la sediul oficiului consular cu documentul de identitate românesc valabil și formularul tipizat pentru a obține acest serviciu gratuit. Vă așteptăm cu drag la sediul CG Madrid din Avenida de la Albufera 319, Madrid”, annță ambasada României în Spania.

Citește și: Ce pensii primesc românii din Spania

Românii reprezintă în acest moment cea mai mare comunitate de străini din Spania. Potrivit datelor disponibile de la autorităţile spaniole, numărul românilor rezidenţi în Spania este de puţin peste 1 milion de persoane.

Românii din Spania, o cumunitate puternică

Românii din Spania sunt o comunitate activă, puternică, bine integrată în mediul spaniol, jucând un rol deosebit de important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi reprezintă un important contributor la dezvoltarea economiei spaniole, dar şi a celei din România.

”Mediul asociativ: În prezent sunt active aproape 100 de asociaţii de români în Spania, ale căror obiective declarate le constituie facilitarea integrării românilor în societatea spaniolă şi păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti.

Presa în limba română: Deşi românii din Spania au acces direct la mediile de comunicare din România (prin internet şi satelit), s-a format şi o piaţă pentru presa în limba română cu specific spaniol.

Bisericile româneşti din Spania

Alături de mediul asociativ şi presa în limba română, biserica reprezintă o instituţie cu puternic impact social, reuşind să grupeze în jurul său, nu doar din raţiuni religioase, membrii comunităţilor româneşti din Spania, devenind, astfel, o oglindă a dinamicii imigraţiei compatrioţilor noştri şi a problemelor acestora. În 2008, a fost numit PS Timotei Lauran ca primul episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei. În prezent, sunt constituite în Spania 121 de parohii ortodoxe.

Citește și: Bani în plus pentru românii din Spania

În afara comunităţii ortodoxe, o dezvoltare importantă în rândul comunităţii româneşti au avut-o comunităţile neoprotestante (105 biserici penticostale,  24 de biserici adventiste, 9 biserici baptiste, 8 biserici greco-catolice, 4 biserici romano-catolice şi 2 biserici evangheliste). Listele acestor biserici şi o hartă interactivă a lor în Spania sunt disponibile în secţiunea  Biserici româneşti”, anunță Ambasada României în Regatul Spaniei, pe propriul site.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
UE a dat ordin. Vine pedeapsa pentru România. Românii vor plăti din proprii bani
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro