Se pare că pisicile și câinii se luptă de zeci de ani. Este o problemă vechi care se menține până în ziua de azi. Cu filme și emisiuni TV care arată rivalitatea intensă, ne putem întreba de ce câinii și pisicile se urăsc, și cum poți ajuta să se împrietenească? Dacă iubești aceste animale, citește mai departe pentru a afla răspunsul.
Fiecare dintre noi avem astfel de animale simpatice de companie, și cel puțin odată, dacă nu de mai multe ori, am văzut cele două rase ciocnindu-se în viața reală, cu toate că știm că acest tropar are ceva adevăr.
Află despre: Ce visează pisicile și câinii, de fapt. Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință
Faptul că ți-ai văzut pisica interacționând cu câinele vecinului ar putea să-ți deschidă ochii asupra realității conflictului lor aparent fără sfârșit, și astfel se naște întrebarea de ce câinii și pisicile se urăsc?
În timp ce unele pisici și câini pot trăi în armonie, instinctiv nu se plac din cauza diferențelor lor comportamentale.
Disputa dintre pisici și câini a fost una de lungă durată. Urletele ambelor părți care își arată disprețul față de cealaltă parte pot fi intense atunci când o urmărești în viața reală.
Când ajungi în mijlocul unei confruntări tensionate, începi să te gândești: de ce se urăsc între ei? Ce face ca pisicile și câinii să reacțoneze la simpla vedere a celuilalt?
În principal, pisicile și câinii au această fricțiune din cauza diferențelor lor comportamentale. Dacă arunci o privire în sălbăticie, vei observa că uneori leii vor vâna câini sălbatici africani, iar coioții vânează adesea pisici.
Vezi și: Țara care oferă ventilatoare portabile pentru câini și pisici. Soluția găsită într-o vară caniculară
Deși cele două specii sunt în conflict, nu au o ură adevărată una față de cealaltă, în schimb, se privesc reciproc ca pradă și prădător. Adevărata ceartă începe atunci când luăm aceste animale de casă și încercăm să le facem să coexiste.
Pisicile și câinii au personalități foarte diferite, iar modul lor de viață este diferit, ceea ce provoacă adesea o ruptură între cei doi. Iată câteva diferențe comportamentale care diferențiază pisicile și câinii și care duc adesea la faptul că cei doi nu se înțeleg.
Pisicilor le place să inspecteze o persoană și o situație înainte de a se apropia de cineva. Atunci când decid că vor să se apropie de cineva, se vor îndrepta spre el încet, cu coada dreaptă în aer și privindu-l cu atenție.
Pe de altă parte, prietenii noștri canini loiali vor alerga spre oameni, vor da din coadă și vor evita contactul vizual. Această acțiune îi sperie adesea pe majoritatea pisicilor.
Se spune că comunicarea este cheia unei relații, ceea ce nu este o diferență între câini și pisici, iar atât pisicile, cât și câinii, comunică cu coada.
Află despre: Alimentele pe care câinii și pisicile nu trebuie să le mănânce. Sănătatea le este pusă în pericol
Cu toate acestea, modul în care ambele animale își folosesc coada pentru a comunica este diferit. Pisicile nu prea dau din coadă, ci au tendința de a-și ține coada în diferite poziții pentru a comunica.
Atunci când vezi o pisică care își biciuiește coada, înseamnă că este iritată. Pe de altă parte, în cazul câinilor este complet opus.
Câinilor le place să dea din coadă atunci când sunt fericiți sau entuziasmați. Văzând cum cele două animale de companie comunică diferit, poți vedea unde încep să apară problemele între animale.
Pisicile și câinii diferă și în ceea ce privește personalitatea lor. Pisicile sunt creaturi singuratice care nu au nevoie să fie într-o haită.
Pisicile sunt animale independente și uneori preferă izolarea, în schimb câinii sunt descendenți ai animalelor de haită și se bucură să fie în compania altora.
În timp ce pisicile își doresc spațiul lor, câinii tind să nu aibă nevoie de spațiu, ceea ce poate provoca conflicte între cei doi.
Dorința de a avea o pisică și un câine este un vis pentru mulți iubitori de animale. Știind că, din păcate, câinii și pisicile se urăsc, este esențial să avi un plan atunci când îi primești pe amândoi sub același acoperiș.
Descoperă și: Nu mai sta în pat cu pisica sau câinele. Pericolul la care te supui fără să îți dai seama
Pentru ca lucrurile să meargă bine, iată câteva sfaturi pentru ca pisica și câinele să se înțeleagă bine!
Atunci când mergi să vă adopți noile animale de companie, este important să iei în considerare ambele animale de companie pe care intenționezi să le adopți.
La fel ca atunci când adopți un singur animal de companie, personalitatea potențialului animal este luată în considerare înainte de adopție pentru a determina dacă se va potrivi bine în casa ta.
A lua o pisică timidă într-o gospodărie plină de oameni și copii nu ar fi cea mai bună potrivire pentru tine și pentru animalul de companie. Luarea în considerare a personalității ambelor potențiale animale de companie în ecuație poate ajuta la obținerea unei perechi mai bune care se va înțelege.
Obținerea unei pisici agresive și a unui câine la fel de agresiv nu va duce decât la probleme. Asigură-te că ești atent cu pisica și câinele pe care alegi să le adopți poate ajuta la evitarea certurilor și poate asigura un duo prietenos și nu un duel.
A avea o pisică și un câine este foarte distractiv, cu toate acestea, trebuie să aibă propriul lor spațiu. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru pisică.
Pisicile au nevoie de un loc în care să se poată retrage dacă se simt copleșite. Câinii pot fi foarte greu de asimilat, iar unele pisici au nevoie să fie singure și să nu fie deranjate.
Este foarte important ca un câine să fie dresat înainte de a-și cunoaște noul coleg de casă. Un câine care este peste tot și săritor va speria pisica. Dresarea câinelui înainte pentru a te asigura că ascultă atunci când îi spui să se oprească va ajuta la reducerea stresului din casă.
Află despre: Câinele tău se învârte în jurul cozii? Ce înseamnă şi la ce trebuie să fii atent
Ultimul lucru pe care și-l dorește o pisică în noua sa casă este să fie fugărită de un câine. Dresarea câinelui va ajuta foarte mult la integrarea ambelor animale de companie în noua lor casă.
Un alt sfat util este să te asiguri că obosești câinele cu multe jucării și exerciții fizice. Făcând acest lucru, te vei asigura că patrupedul canin nu este hiperactiv în fața pisicii, speriind-o și, eventual, urmărind-o.
Pentru a te asigura că lucrurile merg bine în casă., trebuie să fii sigur că pisica ta se simte în siguranță. Dacă o pisică se simte amenințată, nu se va înțelege cu prietenul său canin.
Un lucru care poate provoca o luptă urâtă este mâncarea. Pisicile se bucură de propriul loc pentru a mânca și nu vor ca nimeni să le invadeze teritoriul, nici măcar alte pisici.
Același lucru este valabil și în cazul câinilor, dacă pisica ta ia niște mâncare din castronul câinelui tău, poate provoca o ceartă.
Separarea spațiilor de hrănire va elimina posibilitatea ca un animal de companie să mănânce din castronul celuilalt și să înceapă un conflict.
Deși știm de ce câinii și pisicile se urăsc, un ultim sfat ar fi să iei lucrurile încet. Procesul de integrare nu trebuie să fie grăbit. Graba poate provoca o situație stresantă pentru toți cei implicați și chiar poate înrăutăți lucrurile.
Pisicile și câinii nu se înțeleg din cauza comportamentelor lor extrem de diferite. Se pare că o pisică ar face complet opusul a tot ceea ce ar face un câine.
În ciuda acestui fapt, totuși, este posibil ca pisicile și câinii să se înțeleagă și chiar să fie prieteni. Urmând câteva sfaturi utile, poți face ca pisica și câinele tău să trăiască sub același acoperiș.
Deși poate fi dificil să faci ca o pisică și un câine să fie prieteni, se poate face și, în cele din urmă, merită!