O masă într-un restaurant de lux poate fi de neuitat nu doar din punct de vedere al mâncării, ci și pentru contul tău bancar. Din acest motiv, ar trebui să profiți la maximum de această vizită și să eviți să faci din experiența culinară una memorabilă din motive greșite. Haide să vedem, așadar, ce feluri de mâncare să eviți atunci când treci pragul unui astfel de local.
A lua masa într-un restaurant de lux este o experiență care nu se întâmplă în fiecare zi. Ca și în cazul altor întâlniri sociale, există o serie de reguli nescrise pe care nu trebuie să le știi, pentru a evita surprizele neplăcute.
Așadar, este important să știi că nu tot ce strălucește este ”aur”. Fie din cauza calității lor, fie din cauza prețului ridicat, există unele alimente pe care este mai bine să nu le comanzi în acest tip de local.
Bucătari cu experiență de la un restaurant de top din SUA, EatThis, spun ce nu ar trebui să comanzi niciodată dacă mergi într-un restaurant de lux.
Carnea bine făcută
Poate că una dintre cele mai frecvente greșeli și care pare să provoace cea mai mare consternare în rândul gurmanzilor este aceea de a comanda o friptură prea bine făcută. Pentru început, aceștia consideră că este o risipă de carne bună și de bani.
Dacă totuși alegi să îți urmezi gusturile, trebuie să știi că riști să fii luat peste picior de restaurant. Mulți pot profita și pot strecura cele mai proaste bucăți, cele cu cea mai puțină aromă sau cele care au stat cel mai mult timp în bucătărie.
Înghețată
Acest desert delicios va costa tot timpul mai mult decât face.
”Înghețata va avea mereu un preț mult prea mare pentru ceea ce oferă, chiar dacă este preparată din ingrediente de top”, spune Sarah Gunderson, bucătar instructor la școala Auguste Escoffier School of Culinary Arts.
Citește și: Zona de lux din Turcia pe care românii sunt sfătuiți să o evite. Ce se întâmplă pe plajă
Preparate aromate cu trufe
Trufele sunt delicioase, dar sunt extrem de scumpe. 500 de grame pot costa chiar și 2000 de euro. Cu toate acestea, nu este recomandat să comanzi preparate care conțin cantități mici de trufe, pentru că ai putea să mănânci, de fapt, sare cu trufe sau ulei aromatizat cu trufe.
Pâine
În multe restaurante de lux pâinea este adusă la masă fără niciun cost, însă unele dintre ele au început deja să renunțe la acest obicei și să fie băgată cu plată în meniu.
Vită Kobe
Vei găsi foarte greu adevărata vită Kobe care se crește numai în Japonia. Dacă nu cunoști cu adevărat acest tip de carne, ai putea ajunge să mănânci orice fel de carne fără să știi ce ai mâncat la un preț exorbitant.
Citește și: Cât a plătit un bărbat pe cea mai scumpă pizza din viața lui. Ce ingrediente de lux a avut