29 mai 2021 | 13:33

De ce porțiile de mâncare sunt foarte mici în restaurantele de lux. S-au aflat acum motivele

Știri generale
De ce porțiile de mâncare sunt foarte mici în restaurantele de lux. S-au aflat acum motivele
De ce portiile de mancare sunt foarte mici in restaurantele de lux

Românii sunt gurmanzi din fire și, de aceea, de fiecare dată când merg la un restaurant își doresc să aibă parte de o experiență de neuitat. Cu toate acestea, restaurantele de lux servesc, de obicei, porții mici. Care este explicația acestui lucru. Motivele s-au aflat, într-un final.

De ce porțiile de mâncare sunt foarte mici în restaurantele de lux

Sigur ți s-a întâmplat, măcar o dată, să vizitezi un restaurant puțin mai pretențios iar atunci când ai comandat un fel principal de mâncare ai fost uimit de felul în care era prezentat preparatul. Deși farfuria arată senzațional de bine, miroase excelent și este armonizată din punct de vedere cromatic, porțiile de mâncare de la restaurantele de lux sunt extrem de mici. Specialiștii în arta culinară dezvăluie care sunt secretele porțiilor foarte mici de mâncare:

Preparatul este scump

Cu siguranță cel mai evident factor în proporționarea felurilor de mâncare pe platouri este cel al calității ingredientelor. Meniurile din restaurantele de lux oferă clienților săi o experiență culinară fabuloasă, dish-urile fiind pregătite cu ingrediente scumpe, de lux, care costă foarte mult.

De exemplu, un kilogram de carne de vită Wagyu costă în jur de 200 de dolari, un kilogram de caviar poate ajunge și la suma de 10.000 de dolari, în timp ce trufele albe se vând pe o sumă „modică” de 7.500 de dolari. Închipuiți-vă cât de scumpe ar fi preparatele dacă porțiile de mâncare ar depăși 150-200 de grame.

Porțiile mai mici sunt mai elegante

Atunci când vorbim despre un restaurant de lux cu stele Michelin, prezentarea farfuriei este la fel de importantă precum gustul. Preparatul trebuie să arate impecabil, culorile din farfurie să fie complementare, iar proporția dintre cantitatea de mâncare și dimensiunea farfuriei să fie plăcută din punct de vedere vizual. Vorba aceea, esențele tari se țin în sticluțe mici.

Poți gusta puțin din toate

În timp ce majoritatea servește trei feluri de mâncare: aperitiv, fel principal și desert, în restaurantele de lux clienții se pot răsfăța cu aproximativ 12 dish-uri, printre care enumerăm aperitive, supe, salate, pește, un prim fel principal, un produs de curățare a gurii, al doilea fel principal, brânză, desert, produse de patiserie și băuturi.

O porție mică se savurează mai bine

Nu multă lume știe asta, dar conform specialiștilor primele guri pe care le iei dintr-un preparat au cel mai bun gust, deoarece papilele tale gustative vor deveni mai puțin sensibilizate pe măsură ce mănânci.

Astfel, chefii bucătari prepară mâncărurile punând accent pe calitate, în loc de cantitate, evitând ca lumea să se plictisească la jumătatea porției, plângându-se că nu o poate termina.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Împachetarea cadourilor, o experiență creativă. Trucuri simple, dar de efect
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Taxă suplimentară în România. Decizia pe care nimeni n-o înțelege. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro