S-a aflat cine este gigantul din Germania care intră pe piața din România. Este oficial, anunțul e clar, astfel că mulți români se vor bucura de serviciile oferite de această companie germană.
Compania germană de diagnosticare moleculară Mainz Biomed, specializată în detectarea timpurie a cancerului, s-a extins în România, în urma unui parteneriat comercial cu clinica privată de analize medicale Bioclinica.
Astfel, Bioclinica a început să distribuie testul ColoAlert dezvoltat de Mainz Biomed pentru detectarea la domiciliu a cancerului colorectal, acesta fiind cel de-al doilea cel mai letal tip de cancer din Europa.
Citește și: Care ste gigantul din Germania care dă lovitura în România
ColoAlert este un test neinvaziv pentru detecția incipientă a cancerului colorectal, bazat pe tehnologia PCR. Conform companiei, testul este conceput pentru a detecta ADN-ul tumoral și cancerul colorectal în cele mai timpurii stadii. Testul este disponibil contra cost.
“Ratele de incidență a cancerului colorectal în România sunt printre cele mai ridicate din Europa. În lipsa unui program național de screening, datele privind populația din România subliniază urgența de a avea teste de diagnosticare disponibile în mod public în țară, pentru a îmbunătăți practicile de screening pentru cancerul colorectal.
Cu 1,6 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, 6,1 milioane cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani și 1,5 milioane cu vârsta de peste 75 de ani, piața potențială pentru ColoAlert® este substanțială, ajungând la 9,2 milioane de teste pe an”, sunt calculele companiei germane.
Mainz Biomed, fondată în 2008, s-a listat pe bursa Nasdaq de la New York în anul 2021, la o evaluare de 58,5 milioane de dolari.
De asemenea, capitalizarea companiei a crescut de atunci cu aproape 23%, până la 71,98 milioane de dolari. Înființată la Timișoara în 1992, Bioclinica este unul dintre principalii furnizori privați de analize medicale din țara noastră, operând o rețea de 15 laboratoare și 146 de puncte de recoltare.
Pe de altă parte, lupta împotriva cancerului este una dintre prioritățile UE în domeniul sănătății. Cancerul nu este neapărat o fatalitate. În UE 40% dintre cazurile de cancer pot fi evitate și se estimează că există peste 12 milioane de supraviețuitori ai acestei maladii.
Citește și: Gigantul din Polonia care intră pe piața românească
Cercetarea și inovarea în domeniul cancerului s-au numărat întotdeauna printre prioritățile UE în domeniul sănătății.
Milioane de oameni sunt diagnosticați cu cancer, astfel că numărul deceselor este uriaș. Acest lucru face ca boala să reprezinte a doua cauză a mortalității după afecțiunile cardiovasculare.