La fel ca în cazul tuturor rețetelor de mâncare, alegerea ingredientelor potrivite este esențială pentru a face un preparat bun, iar în acest caz, alegerea celui mai bun cartof poate face diferența. De aceea, pentru un piure de cartofi rafinat, aceștia sunt cei mai buni cartofi în opinia bucătarilor cu experiență.
Piureul de cartofi este una dintre cele mai clasice rețete de garnitură din bucătărie și există multe de moduri de a-l prepara. Însă, la fel ca în cazul tuturor felurilor de mâncare, pentru ca acestea să aibă un gust desăvârșit, trebuie folosite ingrediente pe măsură.
Prin urmare, nu orice tip de cartofi sunt potriviti pentru piure. Bucătarii sunt că cei roșii sau cei noi nu sunt tocmai indicați, recomandat fiind să fie folosiți cartofii albi. Nu contează cât de mult lapte, unt topit sau alte ingrediente adaugi, dacă tuberculii nu sunt buni, felul de mâncare va fi pierdut.
De asemenea, specialiștii în gastronomie mai spun că ar trebui să căutați cartofii care fac parte în principal din ciclul de creștere târzie, care se recoltează cât mai târziu. Pentru a fi identificați, aceștia se verifică la coajă, pentru că tind să aibă una ușor mai aspră decât ceilalți.
Ingrediente de calitate: acest aspect este extrem de important mai ales că, în acest caz, există un singur ingredient principal, cartoful.
Laptele cald: Laptele care se adăugă în piure, atunci când cartofii sunt fierți, trebuie să fie fierbinte pentru a nu se tăia. Poți opta, de asemenea, pentru smântână deoarece are ceva mai multă grăsime și asta îl face mai cremos.
Untul trebuie să fie rece, pentru ca acesta să se topească puțin câte puțin și să se amestece cu tot piureul.
Adaugă și puțină brânză rasă (parmezan) pentru a îl face un pic mai cremos. În Italia am fost învățată să fac piureul de cartofi cu parmezan și vă asigur că îi dă o notă deosebită.
Condimentele sunt un punct important, deoarece adaugă aromă și savoare. Poți folosi, după preferințe, chimen, nucșoară sau piper negru proaspăt măcinat.
Păstrează apa de gătit pentru că poate fi folosită ulterior pentru a face piureul mai cremos, fiind plină de amidon.
Timpul de gătire poate fi verificat cu un cuțit, înțepând cartofii. Numărul de minute depinde de modul în care sunt tăiați, dacă sunt întregi va dura mai mult.