Nucile sunt extrem de benefice pentru sănătate. Nu numai că sunt o sursă puternică de proteine, grăsimi sănătoase și antioxidanți, dar sunt cunoscute și ca ”hrană pentru creier”. Dar, știai că, la fel ca nuca în sine, învelișul său exterior este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți? Așa că, în loc să arunci cojile, citește despre cum le poți integra în realizarea mai multor remedii de casă.
Este plin sezon al nucilor, așa că ar fi păcat să nu profiți la maximul de ele. Atât de miez, cât și de coji. Descoperă, în rândurile de mai jos, câteva întrebuințări ale învelișului lor. Iată ce e bine să faci cu ele.
Curățare
Măcinate, cojile de nucă pot fi folosite pe post de abraziv delicat pentru curățare și lustruire. Sunt bune, deoarece nu zgârie suprafețele așa cum o pot face alți agenți de curățare. Ele pot fi folosite pe metalul, sticlă și chiar pe lemn.
De fapt, cojile de nucă sunt atât de eficiente la lustruirea fără a zgâria, încât unii bijutierii le folosesc pentru a obține o strălucire aparte a pietrelor prețioase.
Producătorii comerciali folosesc coaja de nucă ca ingredient în scruburile faciale și alte produse exfoliante. Aceasta freacă delicat pielea moartă, uleiul și alte reziduri de pe piele atunci când este folosită în mod corespunzător.
Poți face un exfoliant facial și corporal de casă din coji de nucă măcinate, iaurt și suc de lămâie. Iaurtul oferă o bază pentru coji și are acid lactic pentru îndepărtarea pielii moarte, în timp ce sucul de lămâie este un astringent natural care închide porii. Amestecă ingredientele împreună, freacă ușor amestecul pe față cu mișcări circulare, după care clătește cu apă călduță.
Cojile de nucă sunt excelente pentru a fi folosite în așternutul animalelor de companie, deoarece nu absorb umezeala, diminuând astfel dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.
Deoarece sunt produse naturale din mediul înconjurător, sunt mai puțin toxice pentru patrupedul tău decât cele din comerț, care uneori sunt tratate cu agenți chimici.
Citește și: A pus coji de nuci în ghivecele florilor de apartament, apoi le-a udat. Ce s-a întâmplat cu pământul
Acest remediu natural are un efect calmant asupra tusei cauzate de răceală sau alte infecții respiratorii. Consumă trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu puțină miere, pentru a ajuta la eliminarea secrețiilor acumulate.
De asemenea, ceaiul este bun și în cazul persoanelor care au un ficat gras sau care au probleme cu tranzitul intestinal.
Citește și: A așezat frunze de nuc în dulapuri și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în 3 zile