27 sept. 2023 | 16:36

Cum faci cea mai pufoasă omletă. Câte minute trebuie lăsată să se coaguleze

Utile
Cum faci cea mai pufoasă omletă. Câte minute trebuie lăsată să se coaguleze

Pentru foarte mulți români, omleta este nelipsită de la micul de jun. Chiar dacă poate părea un fel banal de mâncare, aceasta este îndrăgită de toată lumea. Dacă vreți să vă surprindeți apropiații, puteți opta pentru realizarea unei omlete pufoase. Iată care este secretul!

Cum se face omleta?

Bucătarii au dezvăluit care este secretul pentru cea mai pufoasă omletă. Pentru realizarea acestuia, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente ieftine. Pentru realizarea acestui preprat, veți avea nevoie de:

  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel (opțional)
  • o linguriță ulei

Primul pas constă în separarea gălbenușilor de albușuri. Albușurile se bat până când obțineți o spumă care se ține bine pe tel. Folosindu-vă de o spatulă, puteți încorpora albușurile în gălbenuș. Următorul pas  constă în condimentarea compoziției cu sare și piper. Ulterior, aceasta se toarnă înr-o tigaie antiaderentă. E de preferat ca aceasta să fie încinsă cu puțin ulei.

Citește și: Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă. Sigur nu ştiai trucul acesta, e genial!

Secretul pentru cea mai pufoasă omletă

Dacă vreți să obțineți o omletă pufoasă este necesar să o gătiți la foc mic. În așa fel, aceasta va avea timp să se cuaguleze. Ulterior, puteți adăuga pătrunjelul tocat. Acesta îi va oferi un aspect dar și un gust plăcut.

Citește și: Nu mai pune lapte în omletă. Secretul pentru a ieşi pufoasă, aşa o fac şi bucătarii

Cum poți obține o omletă cremoasă?

Bucătarii vă sfătuiesc să puneți un capac deasupra omletei. După câteva minute, omleta este gata. O parte din gospodine preferă să adauge o lingură de smântână în compoziție omletei, în timp ce bat ouăle într-un bol. Ulterior, acestea adaugă sare și piper, după gust, și toarnă preparatul în tigaie. Smântâna va păstra omleta cremoasă pentru prânz, dacă nu poți mânca toată mâncarea la micul dejun. Astfel, în doar câteva minute veți avea o masă sănătoasă.

De asemenea, există o serie de ingrediente care nu se pot adăuga în omletă. Printre acestea se numără sosul de pesto și cel picant, care ar putea tăia omleta. De asemenea, produsele lactate precum brânza și smântâna ar trebui folosite cu moderație. În caz contrar, compoziția se va înmuia, iar acest lucru nu va fi foarte benefic pentru organism. Acest amestec s-ar putea să fie destul de greu de digerat pentru anumite persoane, lucru care le-ar putea crea un ușor diconfort.

Citește și: Ingredientele interzise în omletă. Nutriționiștii nu le recomandă sub nicio formă

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
Când va lua UEFA decizia finală în privința meciului România - Kosovo. Anunțul venit de la Nyon
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Când a fost trimis primul email din istorie. Evenimentul, nebăgat în seamă la vremea respectivă
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”
Parteneri