În ciuda faptului că economia nu prea merge, iar mulți români o duc foarte greu, cine are idei bune de afaceri poate prospera. Care este afacerea inedită cu care doi români au dat lovitura. Au fost colegi de bancă, iar acum vând produse iubite de toată lumea.
Un jurist şi un fost director de bancă au făcut echipa bună din spatele afacerii Velluto, o gelaterie din Capitală care a reunit într-un laborator pasiunea italiană pentru înghețată şi dragostea românească pentru afaceri.
Povestea afacerii este una foarte frumoasă și a pornit în urmă cu 5 ani, când cei doi foști colegi de bancă au hotărât să facă împreună un proiect antreprenorial nou.
Citește și: Ce afacere are Carmen Iohannis, soția președintelui României
”Bodgan Mustață este finanţist, fost director de bancă, iar eu jurist, aşa că tot ce a urmat a fost cu atât mai interesant pentru noi deoarece niciunul nu avea experienţă în HoReCa”, povesteşte Mihai Popoacă.
Acesta din urmă este şi cetăţean italian, astfel că are în sânge savoarea produselor italieneşti, iar înghețata nu face excepţie. Un plus al asocierii celor doi a venit din faptul că familia lui Bogdan Mustață avea oarece experiență în domeniu, având un spațiu numai bun.
”Investiţia iniţială a fost în utilaje de producţie, depăşind 100.000 de euro. Spaţiul în care producem este vechea fabrică de apă de izvor din Voluntari, proprietatea familiei partenerului meu, Bogdan. Avem în prezent şase angajaţi, iar cifra de afaceri a fost anul trecut de 850.000 de lei. Ne distingem faţă de alţi producători prin faptul că producem o îngheţată 100% naturală, cu un conţinut scăzut de zahăr. Velluto nu are un spaţiu propriu de vânzare, modelul de business al companiei fiind să producă exclusiv pentru HoReCa”, a mai spus Mihai Popoacă.
Asociatul a mai dezvăluit că vor să intre în noi locații, atât din București, dar și din țară.
”Planul nostru în 2023 este să ne consolidăm prezenţa în locaţii premium din Bucureşti şi din ţară, vizate fiind hotelurile şi restaurantele de top. Totodată, există un interes crescut pentru partea de evenimente – de familie sau corporate – şi dorim să dezvoltăm şi acest segment”, a mai spus Mihai Popoacă.
Preţurile produselor Velluto diferă foarte tare, în funcţie de costurile ingredientelor folosite în reţete.
Citește și: Din ce este făcută înghețata din comerț
”De pildă, o îngheţată în componenţa căreia intră ingrediente precum yuzu (un citric originar din Asia), matcha (pudră de ceai verde) sau trufe va fi mult mai scumpă decât una preparată din ingrediente clasice, cum sunt fructele de sezon sau alte ingrediente achiziţionate de la producători locali”, a conchis Mihai Popoacă.