Cu toții iubim ouăle, motiv pentru care acestea se regăsesc aproape zilnic în dieta noastră. Fie că sunt fierte, prăjite sau făcute omletă, acestea sunt perfecte pentru a lua un mic dejun bogat. În rândurile de mai jos îți dezvăluim un truc secret pentru a obține cea mai cremoasă și gustoasă omletă. Iată ce să adaugi în loc de lapte.
Bucătăria din Franța este considerată cea mai rafinată din lume, indiferent de preparatul despre care vorbim. Așadar, chiar și omleta este considerată a fi mult mai gustoasă, dacă este făcută după rețeta bucătarilor francezi.
Ei bine, omleta franțuzească necesită tehnici de lucru aparte față de cea clasică și arată și diferit. De aceea, este important să respecți întocmai pașii pentru ca la final să ai parte de un mic-dejun fix ca pe tărâm parizian.
Ingredientul care face omleta franțuzească diferită este untul. Acesta îi conferă o textură moale și un aparte. De asemenea, la fel de importante sunt și ouăle, care trebuie să fie cât mai proaspete.
Ingrediente:
Pentru început, se sparg ouăle și se pun într-un bol, alături de apă, sare și piper. Se bat cu un tel sau o furculiță până când albușurile și gălbenușurile se amestecă foarte bine, iar lichidul curge uniform de pe tel. Se lasă, mai apoi, să stea la temperatura camerei timp de 10-15 minute.
În continuare, este nevoie de o tigaie bună, neaderentă, care se încinge foc mediu. Când ajunge la temperatura potrivită, se adaugă un cub de unt și, după ce s-a topit, se pun ouăle.
Cu ajutorul unei spatule de cauciuc se răzuiește în mod constant fundul tigăii, cât și pe margini, în timp ce este mișcată circular, 1-2 minute, până când omleta are consistența unei emulsii. Când ouăle devin cremoase, se netezesc pentru a fi sigur că nu vor face cute. Focul se reduce la minimum.
În continuare, se ia tigaia de pe foc și se lasă să stea timp de 1 minut, după care se rulează ușor o parte a omletei. Se mai pune jumătate de lingură de unt în tigaie pentru a putea lua mai ușor restul de omletă de pe suprafață, se rulează, după care se pune în farfurie.
La final, se unge și exteriorul omletei cu jumătatea de lingură de unt rămasă, după care se poate trece la a fi servită.