Supele de casă sunt unul dintre cele mai hrănitoare preparate, deoarece se fac cu ingrediente naturale, de origine vegetală sau animală, care variază în funcție de preferințele fiecăruia. Iar una dintre cele mai populare este cea de roșii. Iată ingredientul secret pe care să îl adaugi, pentru a obține un gust desăvârșit.
Supa de roșii este unul dintre cele mai simple și rapide preparate pe care le poți face pentru membrii familiei tale. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici.
Continuă să citești acest articol și descoperă cum să faci o supă de roșii de casă absolut delicioasă.
Supa de roșii este indicată să se facă cu roșii proaspete, dar cum ele nu sunt mereu disponibile, se pot folosi și roșii la conservă. Iată de ce mai ai nevoie:
Citește și: Când se pune bicarbonatul de sodiu în bulion. Greșeala pe care o fac multe gospodine
După cum spune și numele, roșiile sun ingredientul principal, astfel că dacă acestea provin din grădină este perfect. În caz contrar, se folosesc cele din conservă, însă este important să se citească bine eticheta înainte, pentru a le cumpăra pe cele cât mai curate din punct de vedere al compoziției. Se pot folosi atât roșii cubulețe, întregi, chiar și pasate, pentru că se vor da prin blender.
Ei bine, pentru început, se pune uleiul de măsline la încins într-o oală, la foc mediu, și se adaugă ceapa tocată care se lasă la călit până devine ușor aurie și translucidă. În continuare, se pune usturoiul tocat și se lasă încă 1-2 minute, până când acesta își eliberează aroma. Mai apoi, se adaugă roșiile, se amestecă bine cu ceapa și usturoiul, și se lasă să fiarbă la foc mediu circa cinci minute.
Următorul pas presupune adăugarea supei de legume în oală și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute. În cazul în care supa este prea acidă, se adaugă o lingură de zahăr. Atenție, nu trebuie uitate sarea și piperul, care se pun după gustul fiecăruia.
După ce s-a gătit suficient, se ia oala de pe foc și se lasă să se răcorească puțin. Ulterior, cu ajutorul unui blender se pasează până devine cremoasă și fină, după care se pune din nou în oală și se mai lasă să dea un clocot. La final se adaugă busuioc/ și sau oregano.
Citește și: Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște. Așa îi dai gustul ca la bunica