În lume, există zeci de mii de restaurante, iar fiecare are specificul lui. Așadar, cel mai indicat este ca atunci când mergi într-un anume local să consumi preparatele lor de bază. Acest lucru se aplică, desigur, și în cazul pizzeriilor, de unde specialiștii recomandă să mânânci doar pizza. Iată de ce.
Mâncatul în oraș este una dintre micile bucurii ale vieții cu care fiecare dintre noi ar trebui să se ”răsfețe” măcar o dată pe săptămână. De asemenea, este o modalitate prin care oamenii se conectează între ei, un moment de sărbătoare și de savurare a unei mese delicioase, astfel că o ieșire este mereu binevenită.
În acest context, specialiștii vin cu anumite sfaturi importante de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem să luăm masa în oraș. Iar asta pentru a nu ne alege cu eventuale probleme de sănătate.
În primul rând, specialiștii recomandă ca, înainte de a alege un restaurant, să te decizi cam ce ai dori să mănânci. În cazul în care nu ești decis, este important să ții cont ca atunci când comanzi de mâncare, să fie un preparat care se potrivește cu conceptul localului. Dacă în meniul de bază nu există niciun fel de pizza fără gluten atunci nu încerca să comanzi una.
De asemenea, dacă meniul este vegetarian nu este indicat să ceri toppinguri cu carne. Dacă meniul este unul tradițional, nu are sens să îți fie poftă fructe de mare sau sushi.
Citește și: ANPC a închis restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău. Mizeria în care era pregătită mâncarea
Pizza este o sursă mare de bani pentru restaurante, deoarece ingredientele costă foarte puțin și pot fi vândute cu un adaos mare. Drept urmare, asigură-te că mergi la un restaurant specializat în pizza, cu rulaj mare și care își face propriul aluat dacă dorești să mănânci un preparat bun.
De asemenea, ține cont de faptul că unele restaurante au în meniu tot felul de alte preparate puse acolo pentru a atrage mai mulți clienți, fapt pentru care nu este deloc indicat să comanzi aripioare de pui picante, pâine cu usturoi, salate sau alte produse care ar putea conține ingrediente vechi.
Citește și: Cât costa un platou cu fructe de mare la la Taverna Racilor, localul deținut de Pescobar. Suma e amețitoare