Nu este deloc dificil să prepari aluat pentru plăcinte. Dacă vrei să obții un rezultat perfect, ca în cărțile de bucate, poți pune în aplicare secretul gospodinelor din regiunea Moldova. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în compoziția de aluat pentru ca plăcintele să iasă pufoase.
Unul dintre preparatele care ne amintesc de vremurile copilăriei este plăcinta. Poate fi gătită în foarte multe moduri, dar finalul are câteva aspecte comune: un aluat fraged și gustos. Ai nevoie să ții cont de doar câteva aspecte pentru a obține un rezultat perfect, ca în cărțile de bucate.
Pentru o plăcintă pufoasă, este bine să pui în aplicare secretul gospodinelor din Moldova. Este foarte simplu – tot ce trebuie să faci este să adaugi două ingrediente combinate în compoziția pentru aluat. Pune 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui și 50 de grame de smântână acră grasă în compoziție.
Când pui uleiul de floarea-soarelui în făina pentru aluatul de plăcinte, adaugă imediat și cele 50 de grame de smântână acră grasă. Amestecă ingredientele împreună, ca aluatul să crească moale și consistent în același timp. Vei obține un desert ca pe vremea copilăriei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle. Acesta este ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase
În aproximativ o oră, aluatul pentru plăcinte își va dubla volumul. Din cantitatea prezentată în rețeta de mai sus ar trebui să îți iasă două tăvi de plăcintă, preparate în funcție de gusturile tale. Poftă bună!