Grădinile și tarabele din piețe abundă în fel și fel de tipuri de fasole păstăi. Violacee, fasole fideluță verde sau galbenă, păstăi de fasole late, verzi sau pestrițe, toate acestea pot da un gust savuros multor tipuri de mâncare, pot fi puse pe iarnă la congelator, dar și la borcan, pentru a fi păstrate în cămară. Iată cum procedează gospodinele.
Îți plac fasolele păstăi și ai vrea să poți să le mănânci mai des pe parcursul anului, dar fără să le mai cumperi de la supermarket. Ei bine, în rândurile de mai jos îți dezvăluim un secret al gospodinelor iscusite. Cum să le pui la borcan pentru ca acestea să reziste mai mult timp în cămară.
Înainte de a trece la treabă, este important de precizat că nu contează tipul de păstăi utilizat, pentru că toate sunt la fel de bune. Depinde, în mare măsură, de preferințele fiecăruia.
Multora le plac păstăile, care se pregătesc, de regulă, pe timp de vară, dar unii și-ar dori să se bucure de ele și iarna. Prin urmare, în cazul în care nu mai ai loc în congelator, îți dezvăluim o rețetă de fasole păstăi la borcan. Iată de ce vei avea nevoie.
Ingrediente:
Citește și: Salată de fasole verde cu usturoi și semințe de pin. Rețeta delicioasă de post
Gospodinele recomandă alegerea acelor păstăi mai fragede, pentru ca ele să nu fie ațoase. Astfel, pentru început, se iau și se spală bine, după care se îndepărtează capetele. Mai apoi, se rup în două pentru a încăpea mai bine la borcan.
Separat, se pune apa la fiert, peste care se adaugă cantitatea de sare necesară, și, când începe să dea în clocot, se adaugă păstăile și se lasă circa două-trei minute. Se scot într-o sită, iar apa în care au fiert se dă deoparte și se lasă la răcorit.
Mai apoi, se trece la punerea păstăilor în borcanele spălate și bine uscate anterior, după care se toarnă apa în care au fiert până la umplere. Se înfiletează bine capacele și se pun într-un într-un vas, pe fundul căruia se așază un prosop Se completează apoi cu apă până la jumătatea borcanelor și se lasă la foc mic, până dă în două-trei clocote.
Când sunt gata se dau deoparte și se lasă la răcit, după care se vor scoate, se vor șterge bine și se vor depozita în cămară, într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina soarelui.