În contextul în care a început școala de curând, astăzi vă spunem ce este indicat, potrivit nutriționiștilor, să mănânce elevii în timpul programului școlar. Ce alimente să nu-i pui copilului în pachețelul pentru școală. Nu ar fi recomandate.
Școala a început deja de câteva zile, iar una dintre preocupările părinților este ce mâncare să le pună copiilor la pachet.
Cei mai mulți dintre elevi au în pachețel sandvișuri cu mezeluri, adorate de cei mici, dar chiar și croissante, o variantă rapidă de gustare, dar și delicioasă, totodată.
Însă, în ziua de azi, nu tot ce este gustos este și sănătos, atrage atenția nutriționistul Mario Popescu. Acesta dezvăluie care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim complet, când vine vorba de pachețelul de școală pentru copii.
”E o problemă din ce în ce mai mare că nu există educație nutrițională în cazul copiilor. Sunt la modă sandwich-urile cu mezel, nu ar trebui consumate, e zero toleranță față de mezeluri. Margarina e o sursă de grăsimi trans, foarte periculoasă. Deci zero margarină. Dar am venit cu variante sănătoase. Zero toleranță pentru croissante”, a declarat Mario Popescu, potrivit protv.
Astfel, nutriționistul a oferit însă părinților și câteva alternative sănătoase pentru care pot opta mereu și pe care elevii pofticioși să le îndrăgească.
Este vorba despre preparate predominant din fructe și legume, dar cu ajutorul cărora putem jongla cât mai mult, astfel încât să obții fel de fel de preparate gustoase.
Însă, nici proteina nu ar trebui să lipsească de aici, iar aceasta poate fi inclusă în diferite variante.
”1.Sandwich cu unt și mezeluri făcute în casă din piept de curcan pus la cuptor sau mușchiuleț de porc
2. măr la cuptor, dovleac la cuptor, se adaugă peste miere sau sirop de agave și nuci sau scorțișoară;
Citește și: Trei copii au ajuns la spital din cauz unei ciorbe
3. budincă de avocado și pudră de roșcove; ca să aibă gust mai bun și dulce, se poate adăuga miere și/ sau sirop de agave; se introduce avocado-ul în blender, cu apă sau lapte vegetal, se pune cacao sau pudră de roșcove, se adaugă miere sau sirop de agave;
4. poridge cu fulgi de ovăz integral, fierți între 3-5 minute, peste care se pun banane și/ sau mere coapte”, a exemplificat Mario Popescu câteva idei de mâncare care ar trebui pusă în pachețelele elevilor.