12 sept. 2023 | 11:45

Cât valorează bursele elevilor în anul școlar 2023 – 2024. Când vor primi copiii banii pentru septembrie și octombrie

Social
Cât valorează bursele elevilor în anul școlar 2023 - 2024. Când vor primi copiii banii pentru septembrie și octombrie
Cat valoreaza bursele elevilor in anul scolar 2023 - 2024

Am aflat cât valorează bursele elevilor în anul școlar 2023 – 2024. Când vor primi copiii banii pentru septembrie și octombrie, în contextul în care ministerul Educaţiei a transmis metodologia-cadru de acordare a burselor şcolare pentru a fi publicată în Monitorul Oficial.

Ce burse vor lua elevii în anul școlar 2023-2024. Când vor intra bursele pe card

Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare pentru elevi a fost transmisă spre publicare la Monitorul Oficial, după cum a anunțat ministerul Educației.

Astfel, ministerul Educației mai anunță că elevii vor primi bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie peste două luni, respectiv pe 15 noiembrie. De altfel, data de intrare a burselor în fiecare lună va fi data de 15.

Cand intra bursele elevilor pe carduri

Cand intra bursele elevilor pe carduri

Cum se acordă bursele de merit pentru elevi

Conform ministerului, documentul stipulează că bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toţi elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.

”Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obţinute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învăţare. Bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învăţământul liceal sau profesional”, anunță Ministerul Educaţiei.

Documentul minisrului mai prevede că ”bursele de merit se vor acorda şi pentru premiile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaţionale”.

Ce elevi primesc burse sociale

”Bursele sociale se acordă elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinţi decedaţi, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie. Bursele sociale se acordă elevilor cu deficienţe/afectări funcţionale produse de boli, tulburări sau afecţiuni ale structurilor şi funcţiilor organismului. Bursele sociale se acordă elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie”, conform metodologiei.

De asemena, ministerul Educației a anunțat că verificarea condițiilor de venit pentru bursele sociale de 300 de lei se face de către secretarul unității de învăţământ în anul școlar 2023-2024, cu ajutorul platformei PatrimVen și că înregistrarea în PatrimVen durează cel mult 3 zile.

De asemenea, ministerul Educației mai precizează că metodologia de acordare a burselor şcolare pentru elevi va fi disponibilă pe www.edu.ro, după publicarea în Monitorul Oficial.

”Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi reprezentanţilor unităţilor de învăţământ în care învaţă copiii dumneavoastră”, arată ministerul.

Ce burse vor primi elevii în anul școlar 2023-2024

-Bursă de excelență olimpică I- între 750 și 3000 de lei

-Bursă de excelență olimpică II- 700 de lei

-Bursă de merit- 450 de lei

-Bursă socială- 300 de lei

-Burse pentru mame minore– 700 de lei

-Bursă tehnologică- 300 de lei.

Cand se pot cumula bursele

Cand se pot cumula bursele

Ce burse se pot cumula

Cei care știu acum cât valorează bursele elevilor în anul școlar 2023 – 2024 mai trebuie să știe și că bursa socială se poate cumula cu bursa de excelență olimpică I sau II/bursa de merit și cu bursa tehnologică. De asemenea, bursele tehnologice se poate cumula cu bursa de excelență olimpică I sau II/bursa de merit și cu bursa socială. Bursa pentru mamele minore se poate cumula cu toate tipurile de burse.

Nu în ultimul rând, elevii transferați de la o clasă la alta în cadrul aceleiași unități de învățământ vor primi bursa până la finalul cursurilor/anului școlar, mai arată Metodologia-cadru pentru acordarea burselor școlare, pentru anul școlar 2023-2024.

Digisport.ro
Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce a aflat că FCSB ar putea fi depunctată
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Filmul numărul unu pe Netflix. Povestea sa a captivat milioane de abonați
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Zile libere în plus pentru români. Două minivacanțe la final de an
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Un celebru lanț de fast-food intră pe piața din România
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Asia Express sezon 7. Anca Țurcașiu a ajuns pe mâinile medicilor. Ce s-a întâmplat cu vedeta
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro