Când vine vorba de varza murată, este foarte importat la ce temperatură trebuie ținută varza murată. Așa că ne-am gândit să-ți dăm aceste informații, nu de alta, dar făcând această greșeală, varza se strică sau iese acră.
Atunci când gospdonile se decid să pună varza la murat, ar trebui să știe că procesul de fermentare este extrem de important.
Murarea este, de fapt, procesarea prin fermentarea verzei, care conține în mod natural probiotice, care sunt bacterii intestinale sănătoase, și conține minerale precum vitamina C, vitamina K, fier și fibre.
Vezi și: Lichidul care se pune în butoiul cu varză murată pentru a rezista mai mult. Aşa va fi şi crocantă
Bacteriile intestinale ajută la sănătatea sistemului digestiv, prin optimizarea florei intestinale și echilibrarea microbiomului intestinal.
Varza murată este preferabil să fie albită pentru a se păstra până la doi ani. Se fermentează de preferință cu cidru de mere, oțet alb sau oțet de murături care are o aciditate de aproximativ cinci procente.
Deși majoritatea știu la ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt, se întâmplă uneori ca acest aspect să fie uitat, așa că ne-am gândit să vă reamintim dragi gospodine acest aspect. De altfel, fermentarea și temperatura pentru varza murată sunt extrem de importante.
Dacă am vorbit de murare (fermentare), este la fel de important să știm și la ce temperatură trebuie ținută varza murată. De fapt, temperatura este unul din factorii catalizatori ai murării verzei, iar aceasta nu trebuie să depășească 25 de grade.
Dacă nu există această temperaturaă, varza nu se va mura cum trebuie și există două variante. Prima este să se strice, iar a doua, la fel de nedorită, este că varza se va acri.
Un alt aspect important al temperaturii la care va trebui să țineți varza la murat este că, deși cele 25 de grade vor ajuta la o murare rapidă, cu cât temperatura scade cu câte un grad, se adaugă alte patru zile de murare.
Află și despre: Condimentul care se pune neapărat în butoiul cu varză murată. Vei face cele mai bune sarmale la iarnă
De exemplu, dacă avem o temperatură de 20 de grade, perioada de murare va crește la 17 zile. Dar dacă vrem să avem o varză murată bine atunci va trebui să setăm o temperatură de 18 grade, asta însemnând o perioadă de fermentare de 21 de zile.
Odată încheiat procesul de fermentare, varza murată va trebui ținută la o temperatură constantă de 156 grade, dacă nu vrem să se strice sau să se acrească imediat.
Este de preferat să o deschideți în timpul iernii pentru o prospețime și utilitate maximă. După deschidere, varza murată poate fi depozitată în frigider timp de un an, deoarece își menține un termen de valabilitate stabil într-un loc răcoros și uscat.
Citește și: Detaliul care îţi arată că varza murată s-a stricat. Trebuie aruncată imediat dacă observi asta în butoi
Varza murată rezistă la temperatura camerei timp de o lună. Pentru ca varza murată să reziste, trebuie lăsată mai întâi să se așeze timp de patru ore.
Apoi se depozitează într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi cămara, timp de cel mult o lună. Cu cât varza murată este lăsată mai mult timp să fermenteze, cu atât mai mult se intensifică aroma.