03 sept. 2023 | 15:22

Câte ouă se pun în clătite. Reţeta e simplă, aşa ies fine şi gustoase

News
Câte ouă se pun în clătite. Reţeta e simplă, aşa ies fine şi gustoase
Câte ouă se pun în clătite.

Rețeta de clătite este mereu simplă, însă are secretele ei. Spre exemplu, dacă vrei să îți iasă cele mai bune clătite, trebuie să știi câte ouă să pui. Este un secret știut doar de gospodinele pricepute, iar acum ți-l vom dezvălui și ție. Când vei încerca rețeta, vei constata că așa îți ies cele mai bune clătite.

Câte ouă se pun în clătite

Te-ai întrebat câte ouă se pun în clătite pentru a ieși fine și gustoase? Ei bine, nu 3, așa cum poate știai până acum, ci 6. Dar și proporțiile celorlalte ingrediente sunt importante, așadar iată rețeta completă pentru clătite:

  • 6 ouă
  • 1 litru lapte,
  • 3 masuri de faină (450 grame)
  • 2 linguri zahar pudră
  • 1/2 lingurita sare,
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie

Clătite fine și gustoase – mod de preparare

Mai întâi se pun ouăle într-un castron încăpător împreună cu sarea și cu zahărul. Se mixează bine până ce devin spumoase, după care se adaugă uleiul și aromele dorite. Poți încerca vanilie și coajă de lămâie sau de portocală. Uleiul se poate înlocui cu succes cu untul topit.

După aceea, se adaugă o măsură de făină și se mixează bine până la omogenizare. Se subțiază apoi cu lapte rece. Se va obține astfel un aluat de clătite foarte neted și fără cocoloașe. Nu în ultimul rând, se lasă aluatul la odihnit puțin, în jur de un sfert de oră. De precizat este că laptele se poate înlocui și cu apă minerală.

Iei o tigaie, o pui pe foc până se încinge, se picură foarte puțin ulei, se toarnă câte puțin aluat de clătite, cu un polonic. Compoziția se toarnă atâta cât să acopere fundul tigăii în strat foarte subțire. Clătitele se coc la foc mediu, pe ambele părți. Se pun una peste alta în farfuria întinsă. Clătitele se umplu apoi cu gem sau cu dulceață, cu cremă de ciocolată sau cu înghețată, peste care pui și câteva felii de banane.

Dacă simți că aluatul se rupe, ar trebui să știi un secret la care apelează toți bucătarii iscusiți. Există un ingredient minune care nu trebuie să lipsească din compoziție, pentru ca clătitele să nu se mai rupă în tigaie. Ei bine, acest ingredient minune este untul. Odată pus în compoziția de clătite, aluatul va fi pufos și va face ca celelalte ingrediente să se încorporeze perfect.

De asemenea, trebuie să mai ai grijă și la cantitatea de zahăr pusă în clătite, aceasta trebuie să fie cât mai mică.

Parteneri