01 sept. 2023 | 21:50

George Simion, chemat la audieri la DGA. Liderul AUR, citat într-un dosar de corupție

Politică
George Simion, chemat la audieri la DGA. Liderul AUR, citat într-un dosar de corupție
George Simion, chemat la audieri la DGA. Liderul AUR, citat într-un dosar de corupție

Situație dificilă pentru George Simion. Liderul AUR a fost citat la audieri de Direcția Generală Anticorupție. Din primele informații, va merge acolo în calitate de martor într-un dosar de corupție. A făcut deja primele declarații și a explicat cum stau, în opinia lui, lucrurile.

George Simion, martor într-un dosar de corupție

George Simion trece prin clipe grele în acest moment. Celebrul lider AUR are probleme cu legea, după ce a fost declarat martor într-un dosar de corupție. A primit citație și urmează să se prezinte la audieri luni, 4 septembrie.

Citește și: Anunțul făcut de George Simion după un an de căsnicie. „Putem să începem să ne gândim la viitor”

Celebrul om politic a intervenit de mai multe ori ca să clarifice situația și, în primă fază, a precizat că nu are nicio vină, dar mulți încearcă să îi facă rău. A publicat chiar și o fotografie cu citația pe rețelele de socializare, unde o mulțime de oameni au reacționat.

„Am primit această citație de la DGA. Nu pot să nu observ cum foarte multe instituții au fost mobilizate în ultimele zile ca să încerce să ne blocheze. DUMNEZEU ESTE MARE!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

DGA a explicat că George Simion știe despre ce dosar este vorba, pentru că tocmai el ar fi cel care a depus plângerea. Astfel, în calitate de martor, va trebui să se prezinte și să dea explicații.

Cum se apără George Simion

George Simion a încercat să se apere, explicând cum stau, de fapt, lucrurile. Omul politic spune că mulți îi fac rău doar pentru că este liderul unui partid care spune mereu lucrurilor pe nume și ține cu dreptatea.

Te-ar putea interesa și: Ce a putut să spună George Simion despre soția sa. Declarația surprinzătoare făcută de liderul AUR 

Mai mult, George Simion spune că nu știe despre ce este vorba în dosar și nu a fost martor la nicio faptă de corupție. Totuși, este decis să se prezinte la audieri, pe motiv că nu are nimic de ascuns și este o persoană asumată, care își asumă orice responsabilitate.

„Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție referitor la o eventuala cauză în care sunt citat. Nu poate fi vorba decat de calitatea de martor pe care as putea-o avea în vreun dosar. Sunt un om responsabil si am cerut întotdeauna autorităților sa aplice legea fără sa tina cont de statutul persoanelor implicate în diferite cauze.

Observ însă că în ultima perioada autoritățile manifesta un interes deosebit pentru toate cazurile care ar putea avea chiar și cea mai nevinovata tangență cu persoana mea, partidul pe care îl conduc sau cu vreunul dintre colegii noștri.

Suntem verificați la sânge pentru o vulnerabilitate informatică la aplicația partidului, suntem controlați drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit în ultima vreme, trebuie sa  dam socoteala pentru ca am lansat un spital mobil care oferă servicii medicale gratuite românilor, iar acum sunt citat intr-un dosar DNA. 

Chiar și dacă nu as fi fost anchetat ilegal și nejustificat anul trecut pentru acuzația ca as fi condus cu permisul suspendat, tot as fi considerat ca ma bucur de prea multa atenție din partea autorităților care au  in arhive munți de dosare neatinse de ani de zile.  Dar, ca un cetățean onest, ma bucur ca angrenajul unui sistem de justitie extrem de greoi se deblochează și se pune în mișcare intr-un ritm atât de susținut.

Sper sa nu se oprească după câteva știri senzaționale despre persoana mea sau partidul Alianța pentru Unirea Românilor”, a mai comentat Simion.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Moneda românească din anii 2000 care se vinde cu 75.000 lei. E posibil ca mulți să o găsească acasă și să se îmbogățească pe loc
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Săpunuri toxice în România. Se găsesc în aproape toate magazinele
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
NU se mai plătește. Decizie pentru cei care locuiesc la bloc. Asociațiile de proprietari nu mai sunt obligate
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
RUSIA pregătește ARMELE NUCLEARE! Au fost DEJA PUSE pe câmpul de LUPTĂ!
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro