02 sept. 2023 | 14:08

Cum faci cea mai bună conopidă murată. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final în fiecare borcan. Se va menține crocantă

Diverse
Cum faci cea mai bună conopidă murată. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final în fiecare borcan. Se va menține crocantă
Iata ce ingrediente iti trebuie

Conopida murată este printre preferatele românilor, și nu e de mirare de ce. Acrișoară, crocantă și cu gust de condimente și ierburi, această murătură se potrivește cu orice fel de mâncare. Dar cum faci cea mai bună conopidă murată? Secretele constau în saramură și în ingredientele pe care le pui în ea, dar și în felul în care depozitezi conopida și o păstrezi pentru la iarnă.

Ce trebuie să știi despre conopida murată

Conopida murată adaugă o aciditate încântătoare și o textură crocantă oricărui fel de mâncare cu care este asociată, fie că vorbim despre o mâncărică de cartofi sau un gulaș unguresc cu găluște.

De regulă, saramura în care se murează legumele constă de obicei din apă, oțet, sare și diverse condimente. Acidul din oțet nu numai că acționează ca un conservant, dar conferă legumelor un gust picant caracteristic.

Citește și: Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în conopida murată. Îi va distruge tot gustul

Prepararea conopidei murate este un proces simplu și super rapid, pe care îl poți personaliza după bunul plac. 

Cum faci cea mai bună conopidă murată

Iată o rețetă simplă de conopidă murată, dar cu câteva ingrediente care îi vor schimba gustul și o vor face delicioasă.

Cum faci cea mai bună conopidă murată? Secretul este sfecla roșie și usturoiul.

Ai nevoie de:

  • 3 kg conopidă
  • 1 rădăcină de hrean
  • 100 g sfeclă roșie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 2 litri de apă
  • 40 de grame sare de murături
  • Mărar sau cimbru uscat crenguțe
  • 2 linguri oțet

Pentru început, rupe conopida în buchețele și spăl-o bine. Buchețelele trebuie să fie suficient de potrivite încât să încapă în borcan. Taie morcovul fâșii subțiri, la fel și sfecla și pune la încălzit apa cu sare și condimente.

Adaugă o lingură de sare de murături în apa de pe foc. Las-o la fiert 5 minute și apoi las-o să se răcească deoparte.

Te-ar putea interesa și: Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Așa iese crocantă și este sănătate curată pentru organism

Pune buchețelele de conopidă și fâșiile de sfeclă și morcovi în borcane, apoi toarnă apa în borcane până când conopida este acoperită. Adaugă usturoi, mărar și cimbru uscat, hrean și boabe de piper în fiecare borcan.

Apoi, în fiecare borcan se adaugă o linguriță de oțet. Înfiletează bine capacul fiecărui borcan și lasă murăturile în loc întunecat și răcoros.

În aproximativ 30 de zile poți verifica dacă murăturile sunt gata de consumat. 

Ardelenii pun conopida la murat alături de ceapă, morcovi, hrean, ardei iute și condimentează cu semințe de coriandru și puțin zahăr.

„Murăturile sunt cea mai banală, naturală și românească formă de PRObiotice, indiferent că vorbim de varză, gogonele, castraveți, gogoșari sau conopidă. Ideal e să fie în saramură, care are la bază fermentația lactică, deși găsim din ce în ce mai rar murături la butoi, așa cum se puneau pe vremuri în orice gospodărie”, spune nutriționistul Mihaela Bilic despre murături.

Cu ce poți consuma conpida murată

Conopida murată este o gustare picantă și crocantă direct din borcan. O poți servi pe un platou de mezeluri și brânzeturi.

Citește și: Trucul genial prin care conopida murată nu se va mai înnegri. Ce să folosești, de fapt

Poți adăuga conopida murată în salatele preferate pentru o explozie suplimentară de aromă și textură.

Servește conopida murată la grătare: merge de minune cu cârnați, friptură sau carne de pui la grătar.

Alternativ, folosește-o în sandvișuri sau wrap-uri cu pui pentru acea textură crocantă ideală.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar AZI de Sfântul Ștefan pentru a-ti merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
10 + 1 Sfaturi pentru curățenia de după Crăciun
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PUTIN AMENINȚĂ statele NATO de CRĂCIUN! TRUMP are decizia FINALĂ
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro