20 ian. 2020 | 07:30

Lasă avocado pentru ardei iuți: cât de sănătoși sunt câțiva jalapenos

Știri generale
Lasă avocado pentru ardei iuți: cât de sănătoși sunt câțiva jalapenos

În cazul în care faci un efort constant pentru a mânca mai sănătos, ar fi bine să îți faci un obicei din a mânca ardei iuți, în special jalapenos. Aceștia vin la pachet cu o sumedenie de beneficii.

Dacă nu ai o problemă cu mâncare iute, te poți considera norocos. Ai o grămadă de câștigat în materie de sănătate dacă introduci în alimentație ardei iuți. Jalapenos, ardeii iuți de culoare verde, un pic bombați la bază, au ajuns să fie considerați un super aliment. datorită ingredientului activ din interior, intitulat capsaicină.

jalapenos

Același element care dă iuțeala unui ardei iute verde te ajută în cazul mai multor tipuri de afecțiuni. Dincolo de faptul că sprayul de autoapărare are la interior capsaicină pentru a te apăra de străini agresivi, când consumi aceeași substanță, te apără de boli.

Punctual, un jalapeno crud nu are grăsime, conține patru calorii și un gram de carbohidrați. Are un gram de proteine și 0,4 grame de fibre. Dincolo de aceste detalii, este o sursă bogată de potasiu, beta-caroten, vitaminele A, C, B, K și folici.

Dacă mănânci în mod uzual jalapenos, mai mult decât în varianta ultra procesată dintr-un sos din comerț, ardeii iuți te ajută la slăbit, prin facilitarea arderii grăsimilor. Gustul picant dat de capsaicină te scapă temporar de durere, prin blocarea receptorilor responsabili de acea senzație din organism. Medicii nu recomandă însă să-ți te dai cu ardei iuți pe piele în zonele dureroase, ci să optezi pentru un spray.

Mai multe studii au atestat faptul că aceeași capsaicină detaliată mai sus ajută în lupta cu 40 de tipuri diferite de celule cancerigene, fără să afecteze celulele sănătoase. Jalapenos te mai ajută în tratamentul congestiilor nazale, a afecțiunilor cardiace și în soluționarea problemelor de tensiune crescută. Deși s-a crezut mult timp că mâncarea picantă îți face rău la stomac, se pare că capsaicină ajută la tratamentul ulcerului.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ultima oră despre vizele de SUA. Românii nu primesc vești bune
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro