30 aug. 2023 | 23:53

Secretul foliei de aluminiu. Ce alimente trebuie să înveleşti cu partea lucioasă, de fapt

Diverse
Secretul foliei de aluminiu. Ce alimente trebuie să înveleşti cu partea lucioasă, de fapt
Acest truc te va ajuta

Folia de aluminiu este un element indispensabil în aproape fiecare gospodărie. Cu siguranță nu știi secretul foliei de aluminiu. Pe lângă faptul că este versatilă, probabil ai observat că o parte a foii de aluminiu este lucioasă, iar cealaltă parte este mată. De ce?

Trucul care îți face viața mai ușoară

Nu vei găsi nicio informație despre motivul pentru care o parte a foliei de aluminiu este lucioasă, iar cealaltă este mată, nici măcar dacă citești pe cutia în care vine împachetată.

Secretul foliei de aluminiu este unul pe care puține gospodine îl știu. Este mai bine să poziționezi folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos înainte să pui alimentul în ea.?

De ce este partea unei folii de aluminiu lucioasă?

Citește și: A pus folie de aluminiu în jurul țevilor și a descoperit un truc genial. Ce a observat imediat în bucătărie și în baie

Când tragi o foaie de aluminiu din rolă, există o diferență semnificativă între cele două părți. Una este atât de lucioasă încât practic o poți folosi ca pe o oglindă. Cealaltă, ei bine, tot argintie este, dar nu la fel de lucioasă. Se pare că există un motiv bun.

Diferența este un produs secundar al procesului de fabricație. Folia de aluminiu este laminată în straturi diferite. Căldură și tensiune sunt aplicate pentru a întinde folia până devine suficient de subțire pentru a fi folosite la diverse lucruri în bucătărie și nu numai.

Citește și: De ce să ţii o bilă făcută din folie de aluminiu în buzunar. Iarna e cel mai indicat să faci asta

Fabrica produce două foi de metal simultan pentru a se asigura că foile sunt suficient de rezistente pentru a rezista la rupere.

Partea în care folia intră în contact cu un alt strat de folie apare mată, în timp ce cealaltă parte, care nu a intrat în contact cu o altă foaie, apare lucioasă. Cu alte cuvinte, cele două părți arată diferit, dar în ceea ce privește compoziția, sunt făcute din aceeași substanță.

Secretul foliei de aluminiu. Cu ce parte învelești alimentele

Ar trebui să folosești folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos?

Așadar, acum că știi motivul din spatele aspectelor diferite ale celor două părți, probabil te întrebi dacă ar trebui să folosești folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus sau în jos.

Ei bine, partea lucioasă a foliei de aluminiu ar trebui să intre în contact sau să acopere recipiente cu mâncare caldă, în timp ce partea mată este destinată alimentelor reci.

Așadar, data viitoare când învelești un sandviș cald pun-l pe partea lucioasă ale foliei de aluminiu, astfel încât partea mată să fie pe exterior. Unii spun că așa se va păstra mai bine cald.

Dacă învelești o bucată de brânză, asigură-te că alimentul este pus pe partea mată, iar partea strălucitoare este în interior. Există persoane care cred că acest lucru va păstra alimentul mai rece și mai bine decât dacă folosești invers folia.

Totuși, la drept vorbind, acest lucru nu are o importanță majoră și nu face o diferență foarte mare, așa că poți folosi folia de aluminiu așa cum crezi.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Mulți șoferi merg la risc. Sancțiunile o să-i usture
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
UE a dat ordin. Regulile devin lege în România. Oamenii vor fi despăgubiți
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro