26 ian. 2023 | 13:45

A pus folie de aluminiu în jurul țevilor și a descoperit un truc genial. Ce a observat imediat în bucătărie și în baie

Diverse
A pus folie de aluminiu în jurul țevilor și a descoperit un truc genial. Ce a observat imediat în bucătărie și în baie
A pus folie de aluminiu in jurul tevilor si a descoperit un truc genial. Ce a observat imediat in bucatarie si in baie

Este foarte important ca obiectele de uz sanitar să fie curate și dezinfectate, însă, uneori, ne e greu să scăpăm de mirosurile neplăcute. Gospodinele îți recomandă cel mai tare truc. E o metodă naturală și ieftină. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de izurile din baie și bucătărie.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie și baie

Cu toții știm faptul că, de obicei, mirosurile neplăcute provin din scurgere, din cauza faptului că în țevi se adună tot fel de deșeuri, de la reziduuri organice la resturi de mâncare, grăsime, firimituri și altele.

Apa stagnează și lasă depuneri de calcar, sare și alte minerale, ceea ce duce la apariția unor izuri înțepătoare. Gospodinele îți sar în ajutor și îți spun ce trebuie să faci pentru a scăpa de această problemă, prin intermediul unei metode naturale și necostisitoare.

E o treabă simplă, pe care o poți face chiar tu, fără ajutorul unui instalator. Vei avea nevoie de o găleată, o cârpă, mănuși, o cheie reglabilă și zaț de cafea.

În primul rând, vei scoate sifonul de sub chiuvetă. Mai departe, vei turna zațul de cafea în sifon și-l vei lăsa să acționeze timp de 15 minute. La final, trebuie doar să clătești și să reasamblezi sifonul. Scurgerea chiuvetei va fi curată.

Citește și A pus folie de aluminiu peste vasele ruginite și a descoperit un truc genial. Ce a urmat în doar 20 de minute

Ce se întâmplă dacă înfășori țevile în folie de aluminiu

Un alt truc genial folosit de cele mai iscusite gospodine este să învelești țevile de la scurgerea din bucătărie și de la baie cu folie de aluminiu.

Puțini sunt cei care știu că staniolul protejează țevile de frig. Prin urmare, deîndată ce s-au încălzit țevile, depunerile de grăsime vor rămâne solubile și vor trece fără probleme prin sifonul chiuvetei.

Este important să ai mare grijă ce arunci, deoarece țevile se pot înfunda extrem de repede, chiar și de la un ghemotoc de păr, sau un os de mici dimensiuni.

Pentru a evita ca scurgerea să se înfunde, poți prepara un amestec natural, dintr-o jumătate de pahar de detergent lichid de spălat vase, zaț de cafea și  bicarbonat de sodiu. Amesteci foarte bine toate ingredientele până ce vei obține un fel de pastă, pe care o vei turna în scurgere.

Citește și Produsele de 5 lei care te scapă de caloriferele ruginite. Nu vei mai avea probleme mult timp