Este perioada în care gospodinele fac ultimele cumpărături și caută cele mai gustoase fructe pentru a face gem. În rândurile următoare vă vom prezente o rețetă de gem de caise. Secretul pentru a ieși perfectă constă în cantitatea de zahăr pe care o puneți.
Gemul de caise poate fi folosită pentru clătite, prăjituri sau pentru orice alt desert. Este un preparat extrem de gustos care îți lasă gura apa. Pentru a prepara cel mai bun gem de caise trebuie să folosiți cantitatea exactă de zahăr. Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru ca gemul de caise să iasă perfect, proporția de zahăr poate fi până la 1:1. Desigur, depinde și cum doriți să o preparați.
Citește și: Cât se fierbe gemul de caise? Doar așa va avea consistența perfectă și va ieși aromat
Pentru început, spălăm caisele și scoatem sâmburii. Acestea le punem într-o cratiță mai mare, iar secretul este să puneți un strat de caise și unul de zahăr. Procedați astfel până terminați toate caisele, după care le lăsați peste noapte. Abia a doua zi le veți pune pe foc.
Cratița o punem pe foc mic și adăugăm sucul de lămâie. Când observați că fierbe, îndepărtați spuma și continuați fierberea până când o să scadă la consistența dorită. Este recomandat să nu amestecați, deoarece se vor rupe caisele.
Când sunt gata, strecurați caisele și lăsați totul la scurs timp de 10 minute, astfel încât să colectați cât mai mult suc. După ce s-a scurt totul, puneți sucul la fiert timp de 10 minute și curățați spuma care se formează deasupra.
Mai apoi, puneți caisele în siropul fiert și lăsați totul la fiert încă 20 de minute. Gemul va fi gata atunci când culoarea caiselor se intensifică. Este bine de știut că siropul se mai îngroașă și după răcire, în cazul în care nu vi se pare gros.
Citește și: Ingredientul banal care se pune în gemul de caise pentru un gust extraordinar. Aşa va fi cu adevărat special
De asemenea, puteți folosi și sâmburii caiselor. Îi zdrobiți și îi adăugați la final. Dulceața se pune la fiert în borcane curate cât încă mai este fierbinte. Puneți capacele, strângeți-le bine și băgați-le la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute. Când sunt gata, puneți borcanele într-o pătură și lăsați-le să se răcească peste noapte.