25 aug. 2023 | 12:31

Răsturnare de situație în cazul șoferului drogat de la 2 Mai. Ce s-a descoperit în raportul toxicologic

News
Răsturnare de situație în cazul șoferului drogat de la 2 Mai. Ce s-a descoperit în raportul toxicologic
Vlad Pascu, urcat pe una dintre mașinile d e lux ale familiei

Evenimentele care au avut loc în dimineața zilei de 19 august 2023, în Vama Veche, continuă să dezvăluie detalii șocante. În ciuda faptului că Vlad Pascu a fost oprit de două ori de oamenii legii, din păcate, tragedia de la 2 Mai nu a putut fi evitată. În urmă cu puțin timp, a fost făcut public rezultatul raportului toxicologic, iar informațiile descoperite pot schimba cursul anchetei.

Oamenii legii nu au reușit să-l oprească pe Vlad Pascu de la comiterea dublei crime

În data de 19 august 2023, în jurul orei 00.40, prin 112, un bărbat a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța despre faptul că pe DN 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai, un autoturism circulă haotic, cu posibile încălcări ale legislației rutiere.

Ulterior, s-au declanșat acțiuni intensive pentru identificarea și controlul vehiculului în cauză. În jurul orei 2.40, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm a reușit să oprească autoturismul în localitatea Vama Veche.

După legitimarea șoferului, Vlad Pascu, și a celor doi pasageri, au fost descoperite substanțe interzise în interiorul vehiculului, respectiv, un joint și patru pastile de „bromazepam”, toate găsite într-un pachet de țigări. După descoperirea șocantă făcută de polițiști, Vlad Pascu a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Din păcate, singurul aparat drug-test, așa cum a dezvăluit ulterior șeful Poliției din Constanța, chestorul Constantin Glugă, era folosit de un coleg, care se afla în concediu medical. Astfel, testarea tinerilor pentru consumul de substanțe interzise a fost și de această dată imposibil de efectuat.

După cum prevede legea, tânărul șofer ar fi putut fi dus la un spital din zonă pentru a-i fi recoltate probe biologice, dacă polițiștii ar fi respectat regulile, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

De asemenea, nici conducerea unui autoturism care se deplasa pe drumuri publice fără asigurare RCA nu i-a impulsionat pe polițiștii care s-au intersectat cu Vlad Pascu să-i rețină permisul și să-i anuleze dreptul de a conduce pentru o perioadă de timp.

Rezultatul raportului toxicologic răstoarnă tot ce se știa până acum

În urma unei anchete detaliate în cazul tragediei de la 2 Mai, rezultatul analizelor toxicologice revelă consumul complex de droguri, mult mai grav decât se știa anterior.

Dacă primele rezultate ale analizelor indicau consumul de cocaină, amfetamină și metamfetamină, rezultatul raportului toxicologic a confirmat că în sângele său au fost identificate mai multe tipuri de substanțe toxice.

Acest lucru indică faptul că Vlad Pascu a consumat, în realitate, un cocktail de droguri. În această situație, lucrurile se complică și mai mult, deoarece pot fi implicate mai multe substanțe cu efecte diferite, ceea ce duce la tulburări cu atât mai grave și complexe.

Dovezile vor fi adăugate la dosarul deschis pe numele său, iar oamenii legii vor decide în ce mod vor schimba noile informații cursul anchetei și încadrarea juridică a faptei.

Vă reamintim că, șoferul drogat care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, figurează în evidenţele DIICOT cu două dosare penale pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, unul de când încă nu avea 14 ani.

Cel de-al doilea dosar deschis pe numele său a fost închis la latitudinea procurorilor, motivând cantitatea mică de droguri pe care o deținea, dar şi ”atitudinea sinceră” de la momentul constatării faptei.

 

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Scandal sexual. Procuror, acuzat de un politician că i-a făcut propuneri indecente
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Anunț pentru cei cu telefoane mobile. Schimbare radicală la WhatsApp. Nu va mai funcționa
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro