25 aug. 2023 | 14:57

Răsturnare de situație în „cazul Luis Rubiales”, oficialul care a sărutat pe gură o fotbalistă. Ce s-a întâmplat la evenimentul unde i se aștepta demisia

Sport
Răsturnare de situație în „cazul Luis Rubiales”, oficialul care a sărutat pe gură o fotbalistă. Ce s-a întâmplat la evenimentul unde i se aștepta demisia

Luis Rubiales este de cinci zile în ziarele de sport din lumea întreagă. A sărutat o jucătoare pe gură, după ce Spania a câștigat titlul mondial la fotbal feminin, și a fost supus unui val uriaș de critici. Jurnaliștii de la El Pais au scris astăzi că au informații că  președintele Federației Spaniole de Fotbal își va prezenta astăzi demisia, dar lucrurile nu au stat deloc așa.

Luis Rubiales nu și-a dat demisia și a fost aplaudat în Adunarea Federației Spaniole de Fotbal

UPDATE 14.40 – Luis Rubiales a dat peste cap toate pronosticurile jurnaliștilor și a decis că nu va demisiona. Oficialul federației a transmis în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) că ceea ce i se întâmplă este o crimă socială pentru că sărutul cu jucătoarea cu Jenni Hermoso a fost ”consensual și reciproc”

„Nu o să demisionez! Nu-mi dau demisia”, a strigat Rubiales în fața președinților de asociații din toată Spania, care au aplaudat la scenă deschisă, notează As.com.

Rubiales a spus că regretă un singur lucru: gestul obscen pe care l-a făcut la doi pași de Regina Letizia a Spaniei.

Lucrurile nu vor rămâne însă așa. Presiunile ca Rubiales să fie demis sunt foarte mari, iar FIFA a declanșat o anchetă.


El Pais susține că Luis Rubiales își va prezenta demisia

Luis Rubiales a fost în ultimele zile în centrul atenției. Gesturile președintelui Federației Spaniole de Fotbal au șocat opinia publică și pe oficialii forului din care face parte, dar au existat reacții dure și din partea miniștrilor din cabinetul Spaniei. Oficialul a avut un comportament șocant, după ce naționala iberică a câștigat titlul mondial în urma finalei cu Anglia. Imediat după fluierul de final și-a dus mâna la organele genitale, deși se afla la doar doi pași de Regina Letizia a Spaniei, iar la festivitatea de premiere a îmbrățișat cu foc mai multe jucătoare și a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

Acest ultim gest a provocat un val uriaș de critici, iar după cinci zile de presiuni Luis Rubiales a decis să-și prezinte demisia. El Pais susține că președintele și-a informat echipa că are de gând să se retragă, deși la începutul săptămânii declara public că nu are niciun motiv să facă acest gest. Intervențiile miniștrilor și premierului din Spania și criticile din partea Asociaţiei Fotbaliştilor Spanioli l-au determinat să ajungă la această concluzie.

Luis Rubiales și-a prezentat scuzele printr-un mesaj video

Sindicatul Fotbalistelor Profesioniste (Futpro) a condamnat „ferm conduitele care aduc atingere demnităţii femeilor” și a cerut măsuri exemplare. Luis Rubiales este criticat nu doar pentru gesturile lui, ci și pentru modul în care a reacționat, iar mesajul video, în care și-a prezentat scuzele, „nu a făcut nimic altceva decât să facă faţă amplorii agitaţiei provocate de gestul său”.

Luis Rubiales are 46 de ani și este divorţat și este tatăl a trei fete. Mandatul lui la federație a început în anul 2018, iar în acești a reușit să tripleze bugetul, ajungând la 406 milioane de euro.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro