22 aug. 2023 | 18:03

Scandalul din Spania, după ce președintele Federației de Fotbal a sărutat o jucătoare pe gură, continuă. Reacția dură a premierului

Sport
Scandalul din Spania, după ce președintele Federației de Fotbal a sărutat o jucătoare pe gură, continuă. Reacția dură a premierului
Scandalul din Spania, dupa ce presedintele federatiei a sarutat o jucatoare pe gura, continua. Reactia dura a premierului

Scandalul provocat de gestul lui Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal din Spania, după ce ”La Roja” a câștigat Cupa Mondială de fotbal feminin, continuă. Premierul spaniol a avut o reacție dură la adresa acestuia. Cum a catalogat politicianul gestul șefului fotbalului spaniol.

Reacția premierului spaniol

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere de la Sydney, după ce Spania a câştigat titlul mondial la fotbal feminin.

Gestul său a fost surprins de camerele de luat vederi și a făcut înconjurul lumii, dar a creat un scandal imens în Spania, în care s-a implicat și premierul Pedro Sanchez. Acesta l-a criticat dur pe președintele Federației Spaniole de Fotbal și a catalogat gestul său ca ”inacceptabil”. Mai mult, i-a transmis lui Luis Rubiales că trebuie să clarifice situația și că scuzele prezentate nu sunt suficiente.

Scandalul din Spania, dupa ce presedintele federatiei a sarutat o jucătoare pe gura, continua. Reactia dura a premierului spaniol

Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso. Sursa foto: captură Twitter

”Au fost gesturi precum cel al domnului Rubiales care indică faptul că țara noastră are mult de recuperat la capitolul egalității și respectului dintre sexe.A fost un gest inacceptabil.

Rubiales trebuie să clarifice ceea ce s-a văzut. Consider că scuzele pe care și le-a cerut nu sunt suficiente. Mai mult, consider că nu sunt adecvate”, a declarat Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei, conform Mundo Deportivo.

Cum a reacționat mama jucătoarei

Și mama lui Jenni Hermoso s-a implicat în acest scandal și a spus că lumea ar trebui să-și concentreze atenția pe titlul mondial cucerit de naționala de fobal feminin a Spaniei.

„Trebuie să înțelegeți că fetele sunt campioane mondiale! Restul nu este important„, a declarat mama jucătoarei, Marisol Fuentes.

Jucătoarea sărutată de președintele Federației de Fotbal din Spania, Jenni Hermoso, a explicat că a fost ”un gest reciproc, total spontan, datorită bucuriei imense pe care o produce câştigarea unei Cupe Mondiale”.

Preşedintele şi cu mine avem o relaţie excelentă, comportamentul său cu noi toate a fost perfect şi a fost un gest natural de afecţiune şi recunoştinţă”, a afirmat Jenni Hermoso, deși inițial spusese că sărutul ”nu i-a făcut plăcere”.

Luis Rubiales, în funcţie din 2018, a mai fost acuzat că a organizat orgii pe banii federaţiei, în septembrie anul trecut.

Spania a câştigat în premieră Cupa Mondială de fotbal feminin, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă, după ce a învins Anglia cu scorul de 1-0 (1-0), în finala desfăşurată duminică pe Stadium Australia din Sydney.

Spania, aflată la a treia sa participare la Cupa Mondială, după ediţiile din 2015 şi 2019, a ratat şi un penalty în meciul cu campioana europeană en-titre, chiar prin Jenifer Hermoso (70), şutul acesteia fiind apărat de Mary Earps.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Marele pericol dacă stai la bloc. Adevărul despre interfon
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro