Atunci când ai prea multă pâine în casă și știi că nu vei reuși să o consumi pe toată în perioada sa de valabilitate, este indicat să o bani la congelator, pentru a o păstra mai mult timp proaspătă. Dar haide să vedem ce trebuie să faci atunci când o decongelezi. Ce greșeală să eviți. Așa va arăta ca proaspăt scoasă din cuptor.
Dezghețarea pâinii nu este un proces deloc dificil, dar dacă vrei cu adevărat să arate ca și cum ar fi proaspăt coaptă trebuie să știi cunoști anumite detalii care fac diferența.
Pentru cele mai bune rezultate, poți să o lași la dezghețat peste noapte sau să folosești cuptorul cu microunde ori cuptorul normal. În acest fel, ea va arăta ca proaspăt coaptă.
Natural: această metodă necesită mai mult timp, dar este cea mai eficientă dacă nu ai un cuptor sau un cuptor cu microunde. Doar scoate pâinea din congelator și las-o pe un prosop curat până când aceasta se dezgheață complet. La final, ea va fi moale fi fragedă.
Cuptor: dacă vrei ca produsul său de panificație să fie ceva mai crocant, decongelarea în cuptor este cea mai bună alternativă. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade, coace pâinea timp de cinci minute, oprește cuptorul și las-o să se odihnească încă cinci minute în cuptor. Mai apoi, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească puțin înainte de a o mânca.
Cuptorul cu microunde: deși nu va deveni la fel de crocantă ca în cuptor, este o modalitate rapidă de a obține o pâine moale. Înfășoar-o într-un prosop de hârtie umed și apoi încălzește-o în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.
În cazul în care nu dorești să congelezi pâinea și vrei să o păstrezi pentru mai mult timp, astfel încât să arate ca și cum abia a fost coaptă, este important să cunoști un alt truc. Este vorba despre prelungirea duratei de valabilitate a pâinii, iar pentru aceasta, pungile de pânză și coșurile tradiționale pentru pâine sunt cele mai bune opțiuni.
Ceea ce nu ar trebui să faci niciodată este să depozitezi pâinea într-o pungă de plastic, deoarece acest material face ca pâinea să-și piardă crocantul și să devină tare în scurt timp.
Unii oameni cred că este o idee bună să pui pâinea în frigider, dar nu este deloc așa. Frigul poate prelungi durata de valabilitate a pâinii, dar îi schimbă foarte mult textura, deoarece tinde să se usuce.
Citește și: Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată. Își pierd toate proprietățile