Consistent și aromat, bulionul transmite esența completă a roșiilor din grădină în rețetele în care este adăugat. Dacă ai o recoltă bogată de roșii și nu vrei să se strice, pregătirea acestui preparat este soluția perfectă. Multe gospodine fac greșeala de a pune zahăr în el, însă. De ce să nu mai procedezi așa.
Bulionul este unul dintre preparatele adesea pregătite de gospodine pentru sezonul de iarnă. Reprezintă un mod compact și util de a stoca roșiile pe termen lung, fără să se strice, mai ales dacă legumele provin chiar din grădina îngrijită de tine personal.
Pasta de roșii, așa cum mai este cunoscută, nu este dificil de preparat. Multe românce fac greșeala de a adăuga zahăr în compoziția sa, în încercarea de a reduce aciditatea sosolului, ce provine din semințele de roșii. Nu trebuie să procedezi astfel, dacă vrei să obții un rezultat ca la carte.
Zahărul doar maschează aciditatea bulionului, fără a o elimina definitiv. În plus, dacă nu ai grijă la cantitatea pe care o adaugi în pasta de roșii, rezultatul final va fi mult prea dulce. Pentru a reduce aciditatea bulionului, înlocuiește zahărul cu bicarbonat de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu, adăugat în cantitate de doar câteva vârfuri de cuțit, va declanșa formarea unor bule la suprafața compoziției de roșii. Este indiciu că reacția chimică are loc, iar așa-zisul truc funcționează. Aciditatea va fi neutralizată și nu va afecta nici persoanele cu stomac sensibil.
În continuare, Playtech Știri îți va explica cum poți să prepari bulion de roșii pentru sezonul de iarnă, rapid și simplu. Rețeta este la îndemâna tuturor!
Vei avea nevoie de:
Cum trebuie să procedezi: