Odată cu venirea toamnei, gospodinele își pregătesc cămara cu produsele necesare. Printre acestea se numără și bulionul. Pentru obținerea celui mai bun bulion, românii se ghidează după rețeta bunicii. Există un anumit truc, prin care, putem obține cel mai bun bulion. Care este secretul bunicii?
În această perioadă, gospodinele își umplu cămara cu tot felul de bunătăți: gemuri, compoturi, murături și nu în ultimul rând, bulionul de roșii. Puține persoane știu care este secretul pentru obținerea unui bulion de roșii ca al bunicii. Ingredientul secret care poate oferi o textură și un gust inedit bulionului este vinul roșu. Iată ce pași trebuie să urmezi!
Te-ar putea interesa și: Bulion de roșii fără fierbere. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi ca să reziste toată iarna
Pentru prepararea bulionului, vei avea nevoie de:
Pentru un gust mai bun, este indicat să folosiți roșii cât mai proaspete. Primul pas constă în spălarea și curățarea roșiilor. După ce sunt curățate, acestea se taie în cuburi mici și se pun la mașina de pasat, pentru a separa cojile și semințele de pulpă și suc.
Cei care nu dispun de o astfel de mașină, se pot folosi de o sită. Sucul obținut se pune la fiert, la foc mic. Ulterior, se adaugă sarea și zahărul. Din când în când, amestecă compoziția cu o lingură.
Te-ar putea interesa și: Din ce este făcut bulionul din comerț, de fapt. Mulți români nu știu ce pun în mâncare
Dacă uiți să mesteci, compoziția se va lipi, inevitabil de fundul oalei. În momentul în care compoziția începe să dea în clocot de câteva ori, pune vinul și oprește ochiul aragazului și lasă oala pe foc. Vei observa cu bulionul va căpăta o nunață de roșu închis, astfel că atunci te asiguri că este fiert suficient.
Când acesta s-a răcit, îl poți pune borcane. Este indicat să puneți un strop de ulei peste compoziție. În acest fel, sosul de roșii nu va fermenta peste iarnă.
Te-ar putea interesa și: Cum trebuie să faci bulionul de roșii ca să nu se strice. Trucul marilor bucătari