23 aug. 2023 | 17:05

Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric. Cu ce trebuie să le ungi înainte ca să iasă mai gustoase

Utile
Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric. Cu ce trebuie să le ungi înainte ca să iasă mai gustoase
Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric

În sezonul cald, vinetele reprezintă un adevărat deliciu pentru mulți dintre noi, mai ales că se pot folosi într-o varietate mare de preparate. De regulă, gospodinele coc vinetele pe aragaz, direct pe flacără, cu toate că se pot prepara și la cuptorul electric, fără a murdări sau a afuma toată bucătăria. Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric este extrem de importantă, de aceea trebuie să ținem cont pentru ca acestea să iasă delicioase și gustoase!

Sfaturi utile pentru coacerea vinetelor

E sezonul în care piețele sunt pline de vinete românești, iar gospodinele se pregătesc să preparare bunătăți din ele pentru sezonul de iarnă. Din aceste legume se poate găti salata de vinete sau delicioasa zacuscă. Procesul de coacere al vinetelor poate fi unul anevoios, însă cuptorul electric reprezintă soluția ideală pentru a pregăti vinetele, simplu și rapid!

Așadar, dacă nu aveți posibilitatea să coaceți vinetele pe un grătar la jar sau nu vreți mai umpleți toată bucătăria de fum, le puteți coace în cuptor. Este o modalitate simplă, iar avantajele sunt multiple!

Timpul de coacere este mai scurt, legumele nu trebuie supravegheate pentru a nu se arde, iar pulpa vinetelor se pătrunde bine și se înmoaie perfect pentru prepararea salatelor. Totodată, mirosul de vinete coapte la cuptorul electric nu persistă atât de mult ca cel de la vinetele arse pe aragaz.

Citește și: Cum să cureţi vinetele coapte într-o secundă

Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric

Dacă doriți să coaceți vinetele la cuptorul electric, prima dată trebuie să le spălați bine, să le ștergeți cu un prosop de hârtie, după care să le așezați în tava cuptorului. Vinetele nu se taie și se lasă întregi la copt.

Pentru ca legumele să nu se ardă, este importantă temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric. Înainte de a le pune într-o tavă cu hârtie de copt, cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură mai ridicată, de aproximativ 230 de grade. Când cuptorul s-a încălzit, se introduce tava cu legumele și se setează temperatura la 210 grade Celsius. Această temperatură le va permite vinetelor să se coacă uniform, conferindu-le o textură fragedă. Pentru ca acestea să nu se lipească de hârtia de copt, este bine să ungeți vinetele cu puțin ulei de măsline.

Vinetele se coc la cuptorul electric 20-25 de minute și este necesar să le întoarceți o singură dată, la mijlocul intervalului de timp.

După ce s-au copt bine, vinetele se transferă într-o pungă sau într-o caserolă de sticlă, pe care o închideți ermetic si o lăsați deoparte timp de 10 minute. În acest mod, le veți putea decoji rapid, pentru că condensul format în pungă va acționa asupra vinetelor și va înmuia coaja.

Un alt truc pentru ca vinetele să se decojească repede este să înfășurați strâns vinetele coapte, încă fierbinți, în folie alimentară, apoi se stoarce vânăta până va ieși tot miezul prin capătul format. Astfel, coaja va rămâne în folia alimentară și miezul va ieși extrem de ușor, fără a se mai lipi de coajă.

Vinetele se pot coace și la tigaie, dar procesul este mai dificil

În caz că nu doriți să le faceți pe grătar sau la cuptor, vinetele pot fi coapte și la tigaie, dar procesul este puțin mai dificil. Vinetele au interiorul moale, spongios, iar odată ce le-ați pus într-o tigaie plină de ulei îl vor absorbi imediat. Pentru a evita acest lucru, trebuie să urmați următorii pași:

  • spălați vinetele bine, apoi tăiați în felii sau în jumătăți, atât pentru a vă ușura munca.
  • puneți uleiul direct pe vinete. În plus, nu puneți uleiul în tigaie, ci ungeți vinetele cu o pensulă moale, iar legumele nu vor lăsa prea multă grăsime.
  • introduceți vinetele în cuptorul cu microunde pentru câteva minute. În acest mod,
    Gătirea în prealabil a vinetelor va ajuta la estomparea structurii spongioase a acestora, lucru care va împiedica absorbția unei cantități prea mari de ulei.
  • vinetele se pun apoi în tigaie și se prăjesc uniform pe fiecare parte.

Citește și: Ce pun gospodinele de la ţară în zacusca de vinete

Rețetă salată de vinete cu ceapă, fără maioneză

Ingrediente:

  • 1 kilogram de vinete
  • 150-200 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • zeama de la ½ de lămâie
  • un cățel de usturoi, opțional.

Mod de preparare:

După ce ați copt vinetele, se pun într-o sită suspendată deasupra unui vas și se acoperă lejer cu un capac sau o folie alimentară. Apa se va scurge în vasul colector iar aburul va face coaja să se desprindă ușor.

Vinetele se decojesc, de preferat cât sunt fierbinți. Miezul din interior se scoate cu o lingură. După ce vinetele coapte au fost curățate și scurse de apă, acestea se toacă mărunt și se transferă într-un castron. Separat se taie și ceapa mărunt și se amestecă cu vinetele. Apoi, începeți să turnați ulei, ca la maioneză, în timp ce le amestecați continuu cu o lingură de lemn.

Pe măsură ce se încorporează mai mult ulei în vinete, textura lor va fi mult mai cremoasă și mai deschisă la culoare. Când ați obținut o pastă fină, asezonați salata de vinete cu sarea, piperul și usturoiul. Opțional, puteți adăuga și zeama de la lămâie.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Vreme ieșită din tipare în toată România. Alte vești proaste de la ANM
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro