Îți plac vinetele coapte, adori salata, dar ți se pare greu să le cureți de coajă? Ei bine, iată aici cea mai simplă metodă prin care poți să cureți aceste legume și să le consumi imediat. În doar o clipă, rămân curate, gata de pregătit. Află totul despre cel mai în vogă truc al momentului.
Vinetele coapte sunt vedetele bucătăriei în această perioadă, având în vedere că majoritatea le pun la congelator pentru iarnă. Este, totuși, destul de greu să le cureți de coajă și să le pregătești, dar un truc extrem de util în acest sens a devenit viral pe Internet.
Tot ce trebuie să faci este să coci bine vinetele, până când vezi că începe să se desprindă coaja. Apoi, începe să pui în aplicare trucul faimos. Nu ai nevoie de prea multe ustensile, ci doar de un cuțit și o rolă de folie de aluminiu.
Trebuie să te asiguri că tai toate vârfurile vinetelor, pentru că acest pas este cel mai important. Apoi, învăluie fiecare vânătă în folie, astfel încât să nu mai rămână nicio porțiune goală și treci la treabă.
Dezvelește un capăt, strânge bine de folia, până când iese miezul și apoi vei vedea cum nu mai e nici urmă de coajă. Astfel, vânăta este gata pentru gătit.
@ioana.ips #vinete #curatare ♬ sonido original – Ioana Pop
Primul pas în curățarea vinetelor coapte începe cu procesul de coacere. Pentru a ușura curățarea, este important să coaceți vinetele uniform și suficient de mult.
Un truc eficient pentru a ușura curățarea vinetelor coapte este să le înfășurați în staniol înainte de a le coace. Înfășurându-le în staniol, se va crea un mediu umed în timpul coacerii, care va facilita îndepărtarea cojii mai târziu.
Un alt truc simplu și eficient pentru curățarea vinetelor coapte este să le lăsați să stea într-o soluție de oțet și apă timp de câteva minute. Combinați apă cu oțet într-un castron și înmuiați vinetele în această soluție. Oțetul va ajuta la înmuierea cojii, ceea ce va facilita procesul de curățare.
O altă metodă eficientă de curățare a vinetelor coapte este să le lăsați în apă fierbinte timp de câteva minute. Așezați vinetele coapte într-un castron cu apă clocotită și lăsați-le să stea timp de aproximativ 2-3 minute. Apoi scoateți-le și transferați-le într-un castron cu apă rece, iar coaja se va curăța mai ușor.