Dacă bulionul se află pe lista preparatelor pe care trebuie să le pregătești pentru iarnă, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri te va ajuta să găsești răspuns la una dintre cele mai comune probleme ale gospodinelor: cât timp se fierbe, de fapt, bulionul de roșii pentru a rezista cel puțin un an de zile.
În viitorul apropiat, toamna își va intra în drepturi. Gospodinele au început deja să roiască în piețe cu sacoșe voluminoase, pline de legume care așteaptă să fie pregătite pentru sezonul rece. Cămările vor fi pline de conserve și borcane – ardei umpluți, gogoșari în oțet, castraveți murați, bulion și altele.
Cu siguranță, fiecare gospodină a citit zeci de idei diferite despre cum să prepari cele mai aromate și crocante legume pentru iarnă. Multe românce și-au transmis secretele în acest sens din generație în generație, fiind împărtășite ulterior și pe internet.
Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi cum să prepari cel mai bun bulion de roșii, în așa fel încât să reziste cel puțin un an de zile la rece, în cămară sau în beci. Timpul de fierbere este foarte important. Multe gospodine nu știu cum să procedeze.
Roșiile pentru bulion este bine să fie date prin mașina de tocat, înainte de a fi puse la fiert. După ce se pun la fiert, în legume se adaugă sare, iar treptat și alte legume, cum ar fi țelină și hrean. Se lasă amestecul pe foc circa 45 de minute, după ce jumătate din apă se evaporă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bulionul este gata. Poți să îți dai seama de acest lucru în momentul în care consistența sa devine asemănătoare unui iaurt gros. Se toarnă preparatul în borcane din sticlă, ce trebuie puse apoi la sterilizat în apă clocotită. Se pun capacele, se capsează bine și se dau borcanele la rece.