Toamna bate la ușă, așa că este timpul să ne umplem cămara cu conserve delicioase. Gospodinele pregătesc din timp bunătăți, iar printre acestea se numără și bulionul de roșii fără fierbere. Acest sos este delicios, plin de vitamine și se păstrează foarte bine în timpul iernii. Iată rețeta de bulion de roșii fără fierbere. Oricine îl poate face, pentru că se prepară rapid și extrem de simplu!
În fiecare vară, gospodinele încep să prepare conserve proaspete pentru sezonul rece. Dulci și zemoase, roşiile sunt transformate în cel mai gustos suc de roşii sau bulion. Prepararea unui bulion de roșii este una dintre cele mai simple treburi de făcut, mai ales că există și rețete care nu necesită fierbere.
Bulionul este folosit adesea la gătirea mâncărurilor cu sos, iar varianta fără fierbere este o variantă mai sănătoasă pentru păstrare în cămară. Pentru prepararea unui bulion de roșii fără fierbere trebuie să știți câteva secrete!
Roșiile trebuie să fie bine coapte și să aibă o anumită consistență, astfel bulionul va ieși acrișor. Dacă roșiile nu sunt coapte bine, se poate adăuga spre sfârşitul procesării zahăr sau miere, după gust.
Cele mai bune roșii pentru bulion sunt cele cărnoase, nu cele zemoase. De asemenea, sticlele în care veți pune bulionul trebuie să fie curățate și sterilizate înainte.
Acest bulion de roșii fără fierbere se prepară ușor și rezistă foarte bine peste iarnă, fără conservant. Iată cum îl puteți prepara acasă!
Vezi și: Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el
Pentru a prepara bulion de roșii fără fierbere, aveți nevoie de circa 5 kilograme de roșii coapte bine. Prima dată, roșiile se trec prin mașina de stors roșii sau prin blender, apoi se scot într-o strecurătoare.
Se adaugă 1 lingură de sare grunjoasă la 3-4 litri de suc de roșii. Zahărul se adaugă în cantitate dublă față de sare. Se amestecă bine toate ingredientele și apoi se pun în sticle de sticlă, nu de plastic. Se păstrează la loc răcoros și întunecat!
O altă rețetă de bulion de roșii preferată de toată lumea este cea în care se adaugă și ardei. Multe gospodine preferă acest bulion, folosindu-l de multe ori și pe post de zarzavat în ciorbe sau supe.
Prima dată trebuie să fierbeți legumele, apoi să le dați prin mașina de tocat, iar amestecul obținut se pune la fiert, la foc mic, timp de 2-3 ore. Ulterior, când aproape compoziția este perfect fiartă, adăugați 3 linguri cu vârf de sare si 3 linguri cu vârf de zahar.
La final, puneți bulionul obținut în borcane sterilizate și se dă, din nou, într-un clocot. Borcanele se păstrează la loc răcoros!