11 aug. 2023 | 21:58

Pe cine dă vina Loredana pentru crima comisă. Răsturnare de situație: control la hotelul din Saturn

Știri generale
Pe cine dă vina Loredana pentru crima comisă. Răsturnare de situație: control la hotelul din Saturn
Alina și Loredana

Apar noi detalii vis-a-vis de crima care a șocat întreaga țară. Loredana Atănăsoaie, fata de 18 ani din Vaslui care și-a ucis prietena, se află acum în spatele gratiilor. Criminala aruncă vina pe angajatori și susține că nu s-ar fi ajuns aici dacă fi fost ascultate de superiori când au cerut să nu mai stea împreună.

Control la hotelul în care erau cazate

În urma declarațiilor făcute de Loredana Atănăsoaie, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța au efectuat un control la hotelurile unde erau cazate, respectiv angajate, Alina Elena Ciobanu (victima) și Loredana Atănăsoaie (ucigașa). La momentul producerii crimei, cele două lucrau ca și cameriste Hotelul Narcis din Saturn și erau cazate la Hotelul Semiramis din aceeași stațiune.

”Este un control dispus de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Se fac verificări privind legalitatea formelor de angajare, dar și cu privire la normele de sănătate și securitate în muncă. Persoana care a provocat incidentul (n.r. Loredana Atănăsoaie) nu a putut fi audiată pentru că este în arest, însă au fost audiați restul angajaților, care au fost găsiți acolo.

Administratorul firmei a fost invitat să aducă documente la sediul ITM și în funcție de ce constatări vom face, vom lua măsurile legale care se impun”, a declarat Marian Becheanu, șeful ITM Constanța.

Te-ar putea interesa și: Detaliul șocant observat la înmormântarea Alinei, tânăra ucisă în Mangalia. Oamenii pur și simplu au înlemnit, nu au mai văzut așa ceva

Ce spune Loredana Atănăsoaie?

Alina Ciobanu și Loredana Atănăsoaie se știau încă din clasa întâi. Cele două au decis ca vara aceasta să lucreze pe litoral. Zis și făcut. Cele două s-au cazat în aceeași cameră, însă cu timpul au apărut o serie de neînțelegeri. Astfel că, Loredana Atănăsoaie a vrut să pună capăt acestor neînțelegeri și a recurs la crimă.

„Motivația omorului a fost una destul de superficială, respectiv certuri legate de serviciu și conviețuirea la comun dintre cele două”, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Constanța, la sentința prin care Loredana Atănăsoaie a fost arestată preventiv.

„În seara zilei de 05.08.2023, am mai avut niște discuții contradictorii cu Elena legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel. În camera noastră aveam un cuțit de bucătărie pentru a-I folosi la prepararea hranei.

Într-un moment de furie, întrucât Elena îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuțitul care era pe un raft și inițial am ezitat însă după aceea am înjunghiat-o în gât. Menționez că Elena nu dormea, însă stătea întinsă în pat cu ochii închiși și față către perete. Menționez că eu nu am vrut să o omor însă am avut un moment în care mi-am pierdut firea și am săvârșit această faptă”, le-a declarat Loredana anchetatorilor.

Te-ar putea interesa și: Mama criminalei din Mangalia și-a vizitat fiica în arest. Primele cuvinte pe care Loredana i le-a spus femeii: ”A izbucnit în plâns”

Criminala din Saturn incriminează angajatorii

La scurt timp după crimă, Loredana Atănăsoaie a făcut tot posibilul să ascundă urmele. A abandonat trupul Alinei sub o bancă, a aruncat cuțitul într-un coș de gunoi, a adus trolerul înapoi în camera și a făcut curat.
Când a fost prinsă, a mărturisit totul. Mai mult, criminala a încercat să arunce vina pe conducerea hotelului.

„Lucram 7 zile pe săptâmână, 9 ore pe zi, iar în contract scris 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Cu Elena mă cunoșteam de mult întrucât eram colege de clasă din clasa întâi.

Menționez că aveam cu Elena o relație ceva mai dificilă, din diferite motive inclusiv legate de serviciu și ne-am mai certat, motiv pentru care am cerut pe parcurs șefilor să ne schimbe camerele și să stăm separat. Acest lucru I-am cerut lui M.G și A.M., însă s-a tot tergiversat mutarea noastră, pentru a sta separat“, a declarat Loredana în fața anchetatorilor.

Te-ar putea interesa și: Taximetristul care a ajutat-o pe Loredana în noaptea crimei, în stare de șoc. Primele declarații ale bărbatului: ”Sunt traumatizat rău de tot, mă doare capul”

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Cum poți scăpa de birocrație la schimbarea actelor. S-a schimbat legea
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Legea nu-ți permite în propriul apartament, indiferent de oră. Amendă 3.000 de lei dacă stai la bloc
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MII de pensionari, PUȘI pe LISTA de AȘTEPTARE. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro