Pare un preparat banal, deloc pretențios și complicat, pe care îl poate face oricine fără să dea greș, chiar și cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, însă realitatea este alta. Dacă îți dorești un rezultat delicios, un răsfăț pentru papilele gustative, trebuie să încerci un truc la care apelează cele mai iscusite gospodine. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Un ingredient banal face minuni.
Piureul de cartofi nu este niciodată personajul principal al unei mese. Este probabil cea mai cunoscută garnitură, nelipsit de lângă o friptură, fie că este din carne de pasăre, porc sau vită.
La prima vedere, am putea spune că este foarte simplu de făcut, preparatul ideal pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Cu toate astea, sunt multe detalii care pot strica piureul, dacă nu suntem atenți.
În primul rând, trebuie folosit soiul potrivit de cartofi. Alege-le pe cele care se înmoaie la fierbere.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care Florin Dumitrescu îl folosește la piure de cartofi. Așa îl face pufos și gustos
Pentru a-i da o aromă specială, gospodinele adaugă mai multe ingrediente. De cele mai multe ori, după fierbere, cartofii pisați se amestecă cu lapte sau unt pentru a obține acea textură cremoasă.
Unele folosesc ulei de floarea soarelui sau de măsline. O altă variantă este smântâna, preferabil cea cu o concentrație mai mică de grăsimi în compoziție.
Dacă vrei să transformi această garnitură într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, vei obține rezultatul dorit folosind un ingredient banal, nelipsit din bucătăriile românilor din toate colțurile țării: usturoiul.
Tot ce trebuie să faci este să îl prăjești puțin sau să îl pui la cuptor, și apoi să îl pasezi și să îl adaugi în compoziția de cartofi.
Te-ar putea interesa și: De ce să presari oțet peste piureul de cartofi, de fapt. Trucul secret al bucătarilor profesioniști