Nu puține sunt situațiile în care gospodinele rămân fără idei de preparate. În acest sens, venim în ajutorul lor cu o rețetă delicioasă de piure de cartofi. Chiar dacă poate părea banal, acest preparat este pe placul oricui. Iată rețeta secretă!
Piureul de cartofi este una dintre cele mai preferate garnituri. Însă, chiar dacă poate părea ușor de preparat, există riscul să dați greș. Foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține un piure cremos, pufos și aerat și care să nu aibă o textură prea apoasă.
Potrivit bucătarilor experți, una dintre cele mai frecvente greșeli constă în folosirea mixerului. Explicația este una simplă. În momentul în care folosim mixerul, amidonul din cartofi reușește să se elibereze. Din acest motiv, piureul capătă un aspect și gust gumat, cauciucat.
Chef Florin Dumitrescu vine cu o serie de recomandări pentru obținerea unui piure perfect și adorat chiar și de cei mai mari mofturoși. Pentru prepararea piureului, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: De ce să presari oțet peste piureul de cartofi, de fapt. Trucul secret al bucătarilor profesioniști
Primul pas constă în punerea unei oale cu apă și sare la fiert. În pararel, se curăță cartofii de coajă. După ce aceștia sunt curățați se pun în oala cu apă. Ideal ar fi ca oala să nu fie plină cu apă ci doar să acopere cartofii.
Într-un vas separat se pun laptele cu untul. Când amestecul ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc. Când cartofii s-au fiert, scurgeți apa. Următorul pas constă în folosirea unei ustensile speciale pentru piure, cu care zdrobim cartofii.
Când cartofii sunt zdrobiți putem începe să punem câte un polonic din amestecul de lapte și unt peste cartofi. Compoziția se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Compoziția se amestecă până când obțineți consistența dorită. Piureul obținut nu trebuie să fie nici prea ferm, nici prea lichid. La sfârșit se condimentează cu sare și piper după gust.
Te-ar putea interesa și: Ce mâncare poți face din cartofi. Rețete delicioase la care nu te-ai fi gândit. Îți vei impresiona invitații
Însă, lista cu trucuri nu se termină aici. Pentru ca piureul să nu devină cleios, e necesar să nu adăugați apă rece în el. De asemenea, untul folosit ar trebui să fie la temperatura camerei. Un alt bucătar cunoscut vă recomandă să fierbeți cartofii în smântână.
„Cartofii au o mineralitate foarte delicată în profilul lor de aromă, iar când îi gătești în apă și torni acea apă la scurgere, ai extras toată aroma din ei.
Deci cum fac eu piureul de cartofi – Pentru că tu oricum îl amesteci la final cu smântână și unt, nu? – O să iau smântâna și untul, le amestec și gătesc cartofii în această compoziție.”, a explicat Tyler Florence.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pe care îl adaugă francezii în piure. Gustul va fi minunat, trucul pe care trebuie să-l încerci